1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Заради огненото бедствие: Разпродават летни почивки на Родос на половин цена

Свят

Туристически агенции намаляват драстично цените за ваканция на острова

Разпродажба на летни ваканции на засегнатия от пожари гръцки остров Родос за 295 паунда – половината от обичайната цена, съобщава Independent. Една от големите туристически агенции Тui продава едноседмична почивка за четиричленно семейство, заминаващи от Англия в следващите дни за под 300 паунда на човек. 

На търсещите изгодни цени летовници се предлагат оферти на около половината от нормалните нива на цените за летния сезон на засегнатия от горски пожари гръцки остров.

Снимка: Ройтерс

 

Намирането на едноседмичен пакет на толкова ниска цена в Средиземно море е почти невиждано това лято.

Но летейки в събота от летище East Midlands, Англия, четиричленно семейство ще плати само 295 паунда на човек. Цената включва полети, трансфери и настаняване в Anixis Apartments – между град Родос и летището на острова, далеч от горските пожари. 

Най-евтината сделка, която Tui има от Англия за Турция на същата дата, е точно два пъти повече: 590 паунда за една седмица с полет от Нюкасъл до Даламан. Разстоянието е почти същото. 

Ашли Куинт, директор на агенцията Travel Time World в Хартфордшир, каза: „Въпреки че вярвам, че не трябва да изпращаме хора там, където има непосредствена заплаха за живота, след като тази заплаха отмине, трябва да подкрепим тази общност и най-доброто, което можем да направим, е да го посетим". 

ЕasyJet Holidays продава една седмица в Родос за 334 паунда на човек, включително полети от Лондон Гетуик и престой в Coralli Apartments в Пефкос, близо до засегнатата зона.

На следващия ден Jet2 Holidays предлага за 389 паунда на човек, който лети от Манчестър до Родос за една седмица в комплекс Matoula Beach в Ялисос, близо до летището. В цената е включена закуска. 

Снимка: Matoula Beach Hotel

За пътници, които предпочитат сами да организират ваканциите си, Ryanair продава двупосочни полети от Лондон Станстед до Родос за 158 паунда двупосочни.

За сравнение, заминаване на следващия ден от Станстед до близкия остров Кос за една седмица в момента се продава за 542 паунда. Полетът до Родос е 70 % по-евтин.

С достъпно бюджетно настаняване в град Родос само за 32 паунда на вечер, една двойка може да похарчи около 230 паунда на човек за една седмица в пика на летните ваканции.

Снимка: Pexels

Северната част на острова не е засегната от огненото бедствие и туристическия сезон протича без особена тревога. Наскоро Ryan Air и British Airways обявиха, че полетите им не са засегнати от бедствието и се изпълняват по график. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии