1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

10-те най-скъпи телефона в света

Топ 5

Ако смятате, че вашият апарат струва много, помислете отново

В свят, в който модерните технологии са навсякъде около нас, няма как те да не са част и от сферата на комуникациите. Всеки ден производителите на мобилни телефони се надпреварват да създават все по-скъпи апарати. Ако смятате, че вашият телефон струва много, помислете отново. Ето кои са 10-те мобилни устройства, за които могат да се дадат хиляди и дори милиони:  

“Virtue Signature Cobra”

Фирматa “Virtue" има репутацията на създател на едни от най-добрите луксозни стоки в света. Така, че моделът “Signature Cobra” не е изключение. Той е част от лимитирана серия от осем устройства, като всеки от тях е с цена от $310 000. Освен че самият телефон е позлатен, около външната му част се увива огромна кобра, направена от масивно злато. Украсата на животното са 439 рубина и 2 смарагда. 

 “Goldvish Revolution”

“The Revolution” е един от най-скъпите, създавани някога. Стойността му достига до $488 150. От него са създадени само 32 бройки. Формата на телефона е доста различна от повечето, което показва неговата уникалност. Създаден е от бяло и розово злато, фина кожа, диаманти, както има и дисплей от сапфирено стъкло. Ако това не е достатъчно, телефонът е с разглобяем аналогов часовник от “Fredric Jouvenot”.  

“Gresso Luxor Las Vegas Jackpot”

Eдин от най-популярните дизайнери на изящни аксесоари в света “Gresso” намира място в тази класация. Този модел на марката ще ви струва $1 млн. Светът познава само три подобни телефона, като всеки от тях има собствен уникален номер, гравиран на гърба му. В него са инкрустирани 180 грама златни и черни диаманти, всеки от които по 45.5 карата. Задният му панел е произведен от 200-годишно африканско дърво.  

“Goldvish Le Million”

“Goldvish” не пести усилия и прави още едно устройство, което блести ярко, а за него ще трябва да олекнете с $1 млн. При първата си поява “Le Million” си спечелва място в Книгата на рекордите на Гинес. Дело е на дизайнера на бижута и часовници Емануел Гуейт. За това майсторско изделие са използвани 18-каратово бяло злато и 120 карата диаманти от клас VVS-1. От него има само три бройки. 

“Diamond Crypto Smartphone”

Този смартфон е част от колекция на Aloisson и е направен от JSC Ancort. По-голямата част от него е от твърда платина, а логото и бутонът за менюто са от розово злато. Телефонът е обсипан от 50 диаманта, включително 10 редки сини такива. Освен луксозната естетика, софтуерът, който използва, е разработен, за да включва специална технология за криптиране, за да запазва чувствителната информация на собственика. Всичко това за $1.3 млн. 

“iPhone 3G Kings Button”

$2.5 млн. - на толкова се изчислява този модерен телекомуникационен апарат. Австрийският дизайнер Петер Алисон е негов създател, като в своето произведение той съчетава 18-каратово жълто, бяло и розово злато. Лентата с бяло злато, която минава по ръба на телефона, е допълнена от 138 диаманта. Това, което отличава “iPhone 3G”, е 6.6-каратовият еднократен диамант, поставен на бутона за основното меню. И ако това не е лукс! 

“Goldstriker iPhone 3GS Supreme”

Още едно успешно творение, изваяно от дизайнера Стюарт Хюз. Панелът му съдържа 136 диаманта, а логото на Apple в задната му част е обсипано с 53 скъпоценни камъка. Огромен 7.1-каратов диамант е поставен на основния бутон. Телефонът ще получите срещу $3.2 млн. в кутия от гранит, направена от парче от тази скала плюс кожа и злато. 

“Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose”

Третата позиция е за поредното дизайнерско сътрудничество на iPhone от Стюарт Хюз. За да бъде изключителен, до момента са произведени само два такива телефона, всеки от които е напълно персонализиран. В обработката му са включени масивно розово злато и 500 диаманти. Логото му е създадено от 53 скъпоценни камъка. Розов диамант от 7.4 карата е поставен на главния бутон. Съхранява се в кутия от гранит, а всичко това се изчислява до $8 млн.  

“Stuart Hughes iPhone 4s Elite Gold”

Продължавайки доминацията си на пазара на луксозни телефони, следващият iPhone на Стюарт Хюз представя този шедьовър срещу невероятните $9.4 млн. Очакванията за него са наистина големи, а той не разочарова. Сътворен е ръчно, като за него са употребени 500 диаманта, от по 100 карата всеки. Задният му панел и символът на марката пък са от 24-каратово злато. В допълнение, има и допълнителен 7.6-каратов диамант като резерва, ако изгубите основният, поставен отпред на телефона, който тежи 8.6 карата. Предоставя се в кутия от твърда платина с парчета от оригинална динозавърска кост на Тиранозавър рекс.  

“Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond”

Върхът е запазен за “Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond”, който има цена от страхотните $48.5 млн. Това е персонализиран iPhone 6, представен през 2004 г., покрит с 24-каратово злато и в допълнение към масивен розов диамант на гърба му. В неговото покритие има и платина, а освен това, разполага с технология, която го предпазва от хакове. С подобен може да се похвали съпругата на най-богатия човек в Азия Мукеш Амбани - Нита Амбани. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии