1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

"Знания в реално време": Асистентът Meta AI вече е във Facebook, Instagram и WhatsApp

Технологии

Това е най-големият опит на компанията в областта на изкуствения интелект досега

 
  • Безплатният асистент с изкуствен интелект на Meta - Meta AI - се разпространява в платформите за социални медии WhatsApp, Instagram, Facebook и Messenger.
  • Асистентът може да отговаря на въпроси, да създава анимации и да генерира "висококачествени" изображения, заяви главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.
  • Компанията е внедрила в отговорите "знания в реално време" от Google и Bing на Microsoft, каза Зукърбърг. Meta AI е изграден върху най-новия голям езиков модел на компанията, наречен Meta Llama 3.

Меta обяви, че нейният безплатен асистент с изкуствен интелект Meta AI се разпространява в платформите за социални медии WhatsApp, Instagram, Facebook и Messenger, съобщава CNBC. Това е най-големият опит на компанията в областта на изкуствения интелект досега

Асистентът може да отговаря на въпроси, да създава анимации и да генерира изображения, заяви главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг. Meta AI е изграден на базата на най-новия голям езиков модел на компанията, наречен Meta Llama 3. 

Инструментът за изкуствен интелект е конкурент на Meta на ChatGPT на OpenAI и Google Gemini, но по уникален начин Meta си партнира и с Google и Microsoft за да предоставя резултати от търсачките на двете компании.

"Вярваме, че Meta AI вече е най-интелигентният асистент с изкуствен интелект, който можете свободно да използвате", каза главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.

Meta AI е вграден в полето за търсене на приложенията WhatsApp, Instagram, Facebook и Messenger, така че потребителите могат лесно да задават въпроси, на които могат да получат отговор чрез новия инструмент. 

Компанията заяви, че потребителите могат да поискат от Meta AI например препоръки за ресторант, помощ при планирането на почивка или вдъхновение за декориране на нов апартамент.

Според съобщението Meta AI е достъпен и на уебсайта "meta.ai", където потребителите могат да поискат помощ от асистента за задачи като решаване на математическа задача или писане на професионален имейл. Потребителите могат да записват разговорите си за бъдещи справки.

Meta заяви, че функцията за генериране на изображения на асистента ще бъде налична в бета версия в WhatsApp и на уебсайта MetaAI. Потребителите ще виждат как се появява изображение, когато започнат да пишат, а MetaAI ще предоставя подкани, за да им помогне да променят или усъвършенстват изображението. Изображенията могат също така да бъдат анимирани в GIF, който потребителите могат да споделят. 

Meta представи за първи път Meta AI в бета версия на събитието Connect през септември. От четвъртък асистентът се разпространява на английски език в повече от дузина държави, включително САЩ, Канада, Нова Зеландия и Австралия.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии