1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Скоро Meta започва да слага етикети "произведено с изкуствен интелект"

Технологии

Така ще се обозначават снимки, видеа и аудиофайлове

 

Технологичният гигант Meta, собственик на социалните мрежи Facebook, Instagram и Threads, обяви, че ще започне да прилага през май обозначения "произведено с изкуствен интелект" за видеоклипове, изображения и аудио файлове, създадени именно чрез изкуствен интелект, съобщава БТА.

Снимка: Getty Images

Чрез тази си стъпка компанията ще разшири политиката си, която преди се отнасяше само за някои подправени "дийпфейк"  видеоматериали, съобщи вицепрезидентът по политиката на съдържание в Meta Моника Бикерт в публикация в блога на компанията, цитирана от Reuters. 

Meta ще прилага отделни и по-забележими етикети за съдържание в медии, което представлява "особено висок риск от съществена измама на обществеността по важен въпрос", независимо дали съдържанието е създадено с помощта на изкуствен интелект или други инструменти.

Снимка: Reuters

По-рано компанията представи метод за откриване на изображения, направени с помощта на инструменти, базирани на генеративен изкуствен интелект, използвайки невидими маркери, вградени във файловете, но без да разкрива повече подробности. 

Говорител на компанията е обяснил пред Reuters, че новият подход за етикетиране ще се прилага за съдържание, публикувано в социалните мрежи Facebook, Instagram и Threads. Другите услуги на Meta, включително чат приложението WhatsApp и слушалките за смесена реалност Quest, са обхванати от различни правила.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии