1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

С какъв имейл Марк Зукърбърг стресна служителите в Meta?

Технологии

Новоразкрити документи от съдебно дело, заведено срещу Meta, разкриват, че какво е наредил Зукърбърг на подчинените си

Има нещо, с което всички служители могат да се съгласят: Има някои съобщения от шефа, които са абсолютно ужасяващи - основното сред тях е: "Имаш ли минутка?". 

Главните изпълнителни директори (и шефовете) имат уникален начин на изпращане на имейли: Обикновено те са кратки и незабавни. Отговор в рамките на няколко минути, кратък и точен, без излишни изрази от рода на "надявам се, че този имейл ще ви помогне". Това е ефикасно, но може да бъде мъчително за служителите, които се опитват да прочетат чувствата между редовете, пише Business Insider. 

Очевидно Марк Зукърбърг има свой специфичен начин да бъде ужасяващ като шеф.

Новоразкрити документи от съдебно дело, заведено срещу Meta, разкриват, че още през 2016 г. Зукърбърг е наредил на подчинените си да измислят начин за проследяване на потребителските анализи от конкурентите - конкретно от Snapchat.

Meta придоби компания, наречена Onavo, която имаше приложение за защита на личните данни на потребителите, което проследяваше данните на потребителите за други приложения. Тези данни съдържаха ценна информация за това кои нови приложения се разрастват, като WhatsApp, което Meta купи. 

Но данните на потребителите на конкурента Snapchat бяха криптирани, което означаваше, че чрез Onavo Facebook не можеше да види какво се случва в Snapchat.

Зукърбърг изпратил имейл (който сега е разкрит в съдебното дело) до няколко служители на Facebook, включително Хавиер Оливан (сега главен оперативен директор на Meta), в който им казал, че иска от тях по същество да измислят начин за заобикаляне на това криптиране.

Според имейлите в съдебното дело Зукърбърг пише на трима служители: 

"Когато някой зададе въпрос за Snapchat, отговорът обикновено е, че тъй като трафикът им е криптиран, нямаме възможност да ги анализираме.
Като се има предвид колко бързо се разрастват, изглежда важно да измислим нов начин за получаване на надеждни анализи за тях. Може би трябва да направим панели или да напишем персонализиран софтуер. Трябва да измислите как да направите това". 

Главният изпълнителен директор на Facebook изглежда нарежда на своя ръководител на отдел "Растеж" да направи нещо, за да разбие или заобиколи криптирането на Snapchat - нещо, което дори други ръководители на Meta поставят под въпрос, според документите, разкрити в делото. "Не мога да се сетя за добър аргумент защо това е нормално", казва тогавашният ръководител на отдела за сигурност и инженеринг на неприкосновеността на личния живот.

Това, което служителите намират за абсолютно смразяващо, е последният ред в имейла на Зук: "Трябва да измислите как да направите това."

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии