1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

TikTok пуска и приложение за снимки

Технологии

Новата социална мрежа ще се казва TikTok Notes

 

TikTok ще се изправи срещу конкурента си в социалните мрежи Instagram, като пусне приложение за споделяне на снимки, пише BBC. 

Компанията заяви, че работи по "специално пространство" за изображения и текст.

Някои потребители са получили известия, в които се казва, че техните публикации със снимки ще бъдат споделяни в новото приложение "TikTok Notes", освен ако не се откажат. 

Това е най-новият пример за това, че фирмите за социални медии имитират взаимно продуктите си - включително Instagram, който през 2020 г. пусна Reels, инструмент за видео, подобен на TikTok

"Феноменът на подражанието се разпространява в социалните медийни платформи", заяви Майк Проулкс, директор на изследванията в анализаторската фирма Forrester, пред BBC.

Той добави, че когато имитаторските функции са направени добре, те "се изплащат", като даде пример с това, че Instagram копира Snapchat с функцията си "Stories". Той обаче посочи, че подобен ход на Twitter е завършил с неуспех, така че няма гаранция за успех.

Фокусът на Instagram върху превръщането на Reels в по-централна част от приложението преди това разочарова някои потребители. 

Ким Кардашиян и Кайли Дженър бяха сред тези, които споделиха петиция, призоваваща към промени в платформата, които изглежда промотират Reels над другите функции на приложението през 2022 г. След отзвука Instagram се отказа от промените.

TikTok твърди, че не е завършен дизайнът на приложението Notes, нито е потвърдена датата на пускане.

Но известията, получени от някои потребители, предполагат, че приложението ще позволява на потребителите да качват или споделят фотопостове - които понастоящем са функция на приложението TikTok и позволяват на хората да публикуват поредица от изображения със звуци и филтри. 

Скрийншоти на известието показват, че потребителите на TikTok могат да се откажат от споделянето на техните публикации на снимки в приложението.

Консултантът в областта на социалните медии Мат Навара заяви, че приложението за текст или снимки може да бъде място, където по-голямата част от потребителите на TikTok, които "дебнат" (само разглеждат съдържание), а не публикуват, биха се ангажирали повече.

Но той каза, че не смята, че друго приложение за споделяне на снимки е нещо, от което потребителите на социалните медии отчаяно се нуждаят."Имаме достатъчно такива, така че не мисля, че има такова търсене непременно", каза той.

Това се случва в труден момент за компанията, тъй като САЩ приемат законодателство, което може да доведе до забрана на TikTok, освен ако китайският ѝ собственик не я продаде в рамките на шест месеца след приемането на закона.

"Пускането на Notes като отделно приложение би било отклонение в стратегията на TikTok, която досега включваше нови функции директно в основното приложение, но има смисъл предвид настоящия регулаторен и потребителски контрол", каза Жасмин Енберг, главен анализатор на социалните медии в Insider Intelligence.

"Остават малко места, на които тя няма силна позиция, и споделянето на снимки е едно от тях", добави тя.

Майк Прулкс предположи, че най-добрият начин за развитие на TikTok може да бъде да копира това, което Meta направи със своя конкурент в Twitter, Threads, където се осланя силно на съществуващата потребителска база на Instagram. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии