1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Променящ цвета си автомобил на BMW вече е в действие (ВИДЕО)

Вместо само черно, бяло и сиво, вече са налични 32 цвята

Преди година концептуалният iX Flow на BMW беше обявен за „първата в света кола, която променя цвета си“. По това време специалната версия на електрическия кросоувър можеше да променя цвета на панелите си между бяло, черно и сиво.

Снимка: Reuters

За тазгодишното изложение BMW показа i Vision Dee, концептуален електрически спортен седан, който визуализира цял набор от технологии, които можем да видим в близко бъдеще, като виртуален асистент с изкуствен интелект.

Това означава, че i Vision Dee - който изглежда като кръстоска между ретро BMW и Tesla - може да променя цветовете си по команда.

Снимка: Reuters

Вместо само черно, бяло и сиво, вече са налични 32 цвята.

Според главния изпълнителен директор на компанията Оливер Ципсе i Vision Dee ще бъде пусната в производство през 2025 г. Компанията планира паралелно с това да пусне и нова серия електромобили, озаглавена Neue Klasse, или просто нова класа, предава Reuters.

Концептуалният автомобил на BMW изглежда като кола, която трудно би била пусната в масово производство.

Снимка: Reuters

Една от най-впечатляващите новости е липсата на контролно табло. То е заменено от дигитален плъзгач, който контролира образите, проектирани на предното стъкло на автомобила. В крайния случай предното стъкло може да показва дори един цифров, виртуален свят вместо реалността на градските улици, казва БТА.

Снимка: Reuters

"Да бъдеш дигитален лидер не означава да имаш най-големия екран", казва Ципсе, влизайки в пряк конфликт с конкурентите, които залагат на големи дигитални контролни табла в електромобилите си.

Снимка: Reuters

По време на презентацията Ципсе представи и дигиталния помощник Дий, която разговаря с него и други на сцената с женски глас. Залагайки на утвърденото си през годините мото, че BMW е "най-добрата машина за шофиране", Ципсе посочи, че технологията "Дий" може да превърне бъдещите автомобили в "най-добрия спътник".

Снимка: Reuters

Компанията обясни използването на технологията на електронното мастило, което дава възможност автомобилът да сменя цвета си посредством 240 отделни цветни клетки. Така в даден момент това позволява на прототиа да бъде светлозелен, после тъмнолилав, а накрая червен на бели ивици.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии