1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

В това училище можете да докоснете човешко сърце в час по биология (ВИДЕО)

В това училище можете да докоснете човешко сърце в час по биология (ВИДЕО)

Някои страни вкарват успешно Метавселената в образователния процес

Когато можете да изследвате всяка една функция на човешкото сърце, благодарение на виртуалната реалност, часът по биология никога повече няма да не бъде същият.

„Беше страхотно как успях да преместя сърцето на друго място, защото ако бяхте в нормална класна стая, не можете да направите това“, каза 15-годишната Саския пред Ройтерс. „Беше наистина страхотно, харесах изживяването.“

Ученици в Reddam House School в Бъркшир, Англия, използват VR очила, за да влязат в метавселената за различни интерактивни уроци: от близък контакт с вълнест мамут до манипулиране на местата на планетите от Слънчевата система. Всичко е възможно.

„Можете да имате голямо туптящо сърце и да видите притока на кръв през него и да разберете как функционират камерите и клапите, буквално да преминете през сърцето“, обясни учителят по естествени науки Йоана Драгомир.

„Училището за метавселена“ се разработва от Inspired Education Group, използвайки тяхното престижно физическо училище Reddam House като място за виртуална реалност.

Пилотният проект ще бъде достъпен от всяка точка на света от ученици, които са част от групата Inspired Education. Училището метавселена е дигитален близнак, точно копие на тази сградата на истинското училище във виртуална реалност.

Разположено в над 100 акра провинция западно от Лондон, внушителната викторианска къща, в която сега се помещава голяма част от училището, датира от началото на 19-ти век. „Дигиталният близнак“ на училището е създаден чрез свързване на хиляди изображения, като много от уроците по VR се провеждат пред компютърно генерираното имение.

Предмети, включително наука, история, изкуство и география, оживяват с VR.

„Можем да правим научни експерименти, които иначе биха били невъзможни или твърде опасни за провеждане в класна стая“, каза Нейтън О'Грейди, ръководител на проекта за Inspired Metaverse.

„Можем също да го използваме в предмети като география, за да направим незабавна екскурзия навсякъде по света.“

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии