1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

След Ердоган, още един президент подкара турски автомобил

 

Търсенето е толкова голямо, че производителят на автомобили трябваше да увеличи броя на първото производство

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев прие доставката на своя автомобил Togg T10X, ден след като турският му колега Реджеп Ердоган официално стана първият собственик първото турското местно електрическо превозно средство.

„Моят приятел Илхам Алиев също получи гордостта на Турция, Togg“, написа Ердоган в Twitter, споделяйки снимка на Алиев, позиращ до новата си кола в Баку.

Снимка: Recep Tayyip Erdoğan/Twitter

Ердоган и първата дама Емине Ердоган приеха доставката на своя T10X на церемония в президентския комплекс в столицата Анкара.

И двата изцяло електрически SUV-а от C-сегмента. И автомобила на Ердоган, и този на Алиев се отличават с цвета „Анадола“, вдъхновен от червеното, което според турските медии отразяват искреността и страстта на анадолските земи.

Първият модел на Togg ще има цена, варираща около 49 500 долара.

„Заедно сме свидетели на осъществяването на 60-годишната мечта на нашата нация днес“, каза Ердоган.

Доставката идва само дни след като купувачите на първата партида от T10X бяха избрани чрез жребий.

Търсенето е толкова голямо, че производителят на автомобили трябваше да увеличи броя на първото производство. В крайна сметка първата серия на автомобила ще започне с 20 000 броя, спрямо първоначално планираните 12 000, считано от април.

Над 177 400 души изпратиха предварителни поръчки за автомобила само за 21 дни. Доставките се планира да започнат в следващите дни.

Първата версия на T10X може да ускори от нула до 100 км/ч за 7,6 секунди; докато втората, за която доставката ще започне на октомври 29, може да ускори до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5