1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Dogecoin скoчи рекордно, след като Мъск смени птицата на Twitter с шиба ину

Финанси

Има дело, което обвинява милиардера в манипулиране на цената на доджкойн

Нишовата криптовалута доджкойн (dogecoin) скочи с повече от 30%, след като главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск замени синята птица на уебсайта на компанията си с изображение на шиба ину, логото на крипто актива.

Адвокатите на Twitter и Мъск поискаха от федералния съдия да отхвърли дело за 258 млрд. долара от 2022 г., което обвинява милиардера в манипулиране на цената на доджкойн и повишаването й с над 36%.

Снимка: iStock

След като логото на Twitter беше променено на изображение на шиба ину, Мъск сподели меме за промяната на своите 133,5 млн. последователи в Twitter. Кучето се появи само за някои потребители на Twitter

Мъск започна да рекламира доджкойн преди години. Той периодично туитва за токена, който е създаден като шега през 2013 г., като предвидимо предизвиква нестабилност всеки път. СпоредCoinMarketCap.com доджкойн е осмата най-ценна криптовалута с пазарна капитализация от над 13 млрд. долара.

През декември 2021 г. Tesla обяви, че ще приеме dogecoin за покупка на някои стоки. Dogecoin се покачи с повече от 20% след този туит. През януари 2022 г., когато Мъск обяви в Twitter, че плащанията с dogecoin са активни, криптовалутата скочи с цели 15%.

Снимка: iStock

Tesla наистина има цифрови активи в своите, включително биткойн, и все още приема доджкойн като плащане за някои стоки.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии