1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Motorola връща емблематичната си визия на „телефон с капаче“

Технологии

Компанията ще се фокусира върху механизма за движение на екрана

Нова версия на сгъваемия Motorola Razr ще бъде пусната тази година, според изпълнителния директор на китайския технологичен гигант Lenovo, която сега притежава марката.

Razr е един от най-емблематичните мобилни телефони на марката и беше пуснат за първи път от Motorola през 2004 г. Той се превърна в един от най-популярните телефони с капаче на 2000-те, казва CNBC.

Motorola възроди марката Razr в нова сгъваема форма през 2020 г., превръщайки се в един от първите производители на смартфони, пуснали устройство с флип екран.

Снимка: Motorola Razr

Компанията предоставя много малко подробности, но каза, че подобренията ще се фокусират върху механизма за движение на екрана и приложенията на устройството. Производителите на смартфони от Samsung до Honor, които пуснаха подобни телефони, се фокусираха върху механизма за отваряне, за да се уверят, че е здрав и не позволява на на екрана на устройството да се образува линия.

През последните няколко седмици редица играчи пуснаха сгъваеми смартфони за световния пазар, включително китайските производители Honor и Oppo.

Сгъваемите устройства представляват само 1,1% от общите доставки на смартфони през 2022 г и се очаква да се увеличат само до 2,8% през 2026 г.

Цените на сгъваемите устройства са доста високи в момента, но ще намалеят в бъдеще, което може да направи пазара по-голям.

„Когато технологията стане зряла, тогава цената може да падне, тогава можете да управлявате по-голям обем“, каза изпълнителният директор на Lenovo.

Motorola е известна с това, че експериментира с различни форми на смартфони. На MWC компанията показа така наречения „превъртащ се“ смартфон, при който дисплеят се навива.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5