1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Най-старият iPhone се продава за 50 хил. долара на търг

Технологии

В него липсва магазин за приложения, работи в съвместимост с 2G мрежа

Неотварян телефон от първото поколение на iPhone от 2007 г. излиза на търг, като се очаква приблизителната стойност да достигне 50 хил. долара, съобщава CNN.

Снимка: Getty Images

Първоначално продаван за 599 долара, първият iPhone предлагаше на потребителите на Apple 3,5-инчов екран с 2-мегапикселова камера, плюс 4 GB памет и 8 GB опции за съхранение, интернет възможности и iTunes. В него липсва магазин за приложения, работи в съвместимост с 2G мрежа и AT&T.

Притежателят на телефона е татуистката Карън Грийн, която го получава като подарък от телевизионна игра, но никога не отваря кутията. През 2019 г. телефонът е бил оценен на 5 хил. долара.

 

Оттогава друг неотварян iPhone от първо поколение, като този на Грийн, беше продаден на търг за над 39 хил. долара в списък на LCG Auctions, който приключи през октомври. LCG Auctions също изброява телефона на Грийн, като наддаването започва от 2500 долара.

IPhone промени начина, по който милиарди хора по света общуват, извършват плащания, вършат работата си, правят снимки и дори начина, по който се събуждат сутрин. Той „уби“ или прекъсна растежа на десетки индустрии, сред които производители на видеокамери, MP3 плейъри, флип телефони, и даде живот на много други.

Снимка: Getty Images

Говорейки на годишното изложение Macworld на Apple през 2007 г., тогавашният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс откри своята презентация с: „Днес ще напишем малко история заедно.“ Джобс нарече новия смартфон „революционен мобилен телефон“, който ще включва iPod, телефон и това, което той нарече „интернет комуникатор“.

Феновете на Apple ще имат време да наддават за технологичната реликва до 19 февруари.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии