1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Милионер: "Ще ти дам 100 хил. долара, ако си свалиш маската"

Технологии

Кирш придружи поста си със селфи

Технологичен магнат беше обявен за „изрод“, след като се твърди, че е предложил на жена, която е стояла до него в самолета 100 хил. долара, за да свали маската си.

„В момента съм на борда на полет на Delta. Жената, който седеше до мен в първа класа, отказа 100 000 долара, за да свали маската си за целия полет“, написа милионерът. "Не е шега. Това беше, след като ѝ обясних, че не работят. Тя работи за фармацевтична компания“, казва Стив Кирш в Twitter.

Кирш придружи поста си със селфи, но не разкри дестинацията, към която пътува, казва New York Post.

Кирш е ветеран от Силициевата долина, на когото се приписва изобретяването на една от първите версии за оптичната мишка през 1980 г.

По-късно той става съосновател на компанията Frame Technology Corp, която е закупена от Adobe през 1995 г., и създава търсачката Infoseek, която е продадена на Disney през 1999 г.

Последната информация за състоянието му е, че през 2007 г. е притежавал 230 млн. долара.

През 2020 г. Кирш създаде изследователски фонд за потенциални лечения на COVID-19, като вложи 1 млн. долара в начинанието, според MIT Technology Review. Изданието обаче съобщава, че оттогава той е станал скептик относно ваксините срещу вируса и е разпространил „дезинформация“ за пандемията онлайн.

Неговият канал в Twitter, в който той описва себе си като „разказвач на истината“ и „критичен мислител“, е пълен с връзки към статии, които също са скептични към носенето на маски за защита.

„Започнах наддаването от 100 долара“, пише бизнесменът. „И посочих, че когато свали маската, за да яде или пие, може да се зарази с едно вдишване. Тя свали маската си веднага щом закуската беше сервирана!!!! Защото всички знаят, че не можете да се заразите, докато ядете!”, добави той саркастично, преди да заключи: „Може би следващия път ще седна до някой, който е имал сметка в Silicon Valley Bank.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии