1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

От масажи до замразяване на яйцеклетки: Предимствата, на които се радват в IT компаниите

От масажи до замразяване на яйцеклетки: Предимствата, на които се радват в IT компаниите

Технологичните компании са известни със своите бонуси

 

IT команиите, като у нас, така и в сърцето на новите технологии Силициевата долина, са известни със своите екстравагантни бонуси, които се дават като допълнение извън заплатите.

  1. Google плати на служителите си да отидат да карат ски

Google организира за служителите си, като лечение против бърнаут, ски пътувания до Вермонт.

Един от съкратените наскоро инженери на компанията, съобщи пред Insider, че преди години компанията е харчила пари за дейности по изграждане на екип (тиймбилдинг), алкохол или хладилник за офиса.

Център за обработка на данни на Google

 

  1. Екстравагантни обеди на Twitter

Поемането на Twitter на Елон Мъск стана скандално известно заради драстичното намаляване на разходите. След като завърши придобиването си в размер на 44 млрд. долара през октомври, Мъск съкрати хиляди служители, продаде имота на Twitter и намали обезщетенията за останалите на работа.

Едно от предимствата, които Мъск отряза, е безплатната храна в Twitter, бонус, за която той твърди, че е струвал на компанията 400 долара на хранене, тъй като „почти никой“ не е бил в офиса по това време.

Според имейл, изпратен до служителите на Twitter през ноември, безплатната храна и напитки преминават към „частично платен“ модел. През ноември служител в Twitter каза пред New York Times, че кафенето предлага два вида макарони със сирене и салата бар, но липсват предишни глезотии като скариди на скара и други морски дарове.

Снимка: Reuters

  1. Служителите на Google се наслаждават на масажи в офиса

Google е известен с това, че има фитнес зали и масажисти в някои от своите кампуси. 27 масажисти са били назначени в офиса на Google Mountain View, двама са в кампуса в Лос Анджелис и по един в Сан Бруно и Ървайн.

Снимка: Google

  1. Apple кани топ звезди на частни партита

Apple организира за служителите си на редовни партита, понякога известни като „бира баши“. Apple е единственият технологичен гигант, който избягва масовите съкращения напоследък.

На въпросните партита служителите получават безплатна бира и храна, както и частни концерти от Maroon 5, Деми Ловато и Гуен Стефани.

Apple е една от единиците компании в света, които плащат част от разходите при желание на служителките си да замразят яйцеклетка.

 

 

 

  1. Google предлага финансова помощ на съпрузите на починали служители

Forbes съобщи през 2016 г., че ако служител почине, докато все още работи в Google, технологичната компания помага на семейството му финансово.

Според доклада, който е получен от Glassdoor, Google продължава да плаща на съпруга/та на починалия служител половината от заплатата им за 10 години, плюс допълнителни 1000 долара на месец за всяко дете.

 

  1. Airbnb плаща на служителите да пътуват

Airbnb дава на всеки служител ваучери за пътуване за по 2000 долара всяка година. Той се изплаща на тримесечна база и може да се използва за резервиране на престой в платформата на Airbnb навсякъде по света.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии