1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Microsoft разделя Teams от офис пакета

Microsoft разделя Teams от офис пакета

Приложението беше добавено през 2017 г.

Microsoft заяви, че разделя приложението за бизнес съобщения и видео Teams от своя софтуер Office в световен мащаб.

Фирмата раздели двата продукта в Европа миналата година, тъй като беше изправена пред възможна глоба от надзорните органи на конкуренцията, казва BBC.

Teams беше добавен към Office (офис пакет) през 2017 г., а ЕК започна разследване след жалба от конкурента Slack през 2020 г.

Microsoft каза в публикация в блога си, че Teams Standalone ще струва 5,25 долара за нови клиенти. Не е ясно дали решението на компанията да отдели Teams от Office ще бъде достатъчно, за да избегне антитръстовите обвинения на Европейския съюз (ЕС).

През последното десетилетие Microsoft натрупа 2,2 млрд. евро антитръстови глоби от ЕС за обвързване или групиране на два или повече продукта заедно.

Ако бъде призната за виновна в нарушения на антитръстовите правила, компанията рискува глоба от цели 10% от глобалния си годишен оборот.

През 1998 г. Министерството на правосъдието на САЩ съди Microsoft за използване на господстващото си положение в платформата Windows, за да задуши конкуренцията от конкурентни уеб браузъри. Оттогава компанията разхлаби контрола върху софтуера, който производителите на компютри могат да инсталират, което доведе до нарастване на популярността на конкурентните интернет браузъри.

След отделянето на Teams от Microsoft 365 и Office Suites в Европа миналия октомври, платформата отбеляза малка промяна в размера на своята потребителска база, според фирмата за пазарно разузнаване Sensor Tower.

Данните, цитирани от Reuters, изчисляват, че месечните активни потребители на мобилното приложение Microsoft Teams остават непроменени през първите три месеца на 2024 г. в сравнение с предходното тримесечие.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии