1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Чатботове с изкуствен интелект планират среща за Св. Валентин - има ли добри идеи?

Чатботове с изкуствен интелект планират среща за Св. Валентин - има ли добри идеи?

Докато хората често объркват нещата, без да искат, ChatGPT, Copilot и Gemini са пълни с идеи как да отпразнуваме 14 февруари

Макар че генеративният изкуствен интелект е проектиран така, че непрекъснато да става по-интелигентен, романтиката не е нещо, за което има определен курс на обучение, пише Fastcompany.com. Така че с наближаването на Св. Валентин разглеждаме какво са установили чатботовете за този празник? Оказа се, че чатботовете обичат любовта! 

Докато хората често объркват нещата, без да искат, ChatGPT, Copilot и Gemini са пълни с идеи как да отпразнуваме 14 февруари.

Отговорите често съдържаха 1000 и повече думи.

Какво романтично ястие да сготвите за Св. Валентин?

И трите чатбота имат някои добри предложения за вечеря - и печелят бонус точки за това, че напомнят на потребителя да създаде настроение с меко осветление и музика, както и с картичка. Що се отнася до менюто, ChatGPT предлага да се започне с кремообразна супа от домати с босилек или карпачо от цвекло с козе сирене и салата от рукола, последвано от филе миньон с билкова коричка и редукция от червено вино и разтопена шоколадова торта за десерт. 

Copilot на Microsoft предлага спагети, опашка от омар с чесново масло, а за десерт - шоколадово фондю. В същото време Gemini на Google предлага девет различни предложения, вариращи от говеждо Уелингтън  до печени ньоки от тиква с масло.

Какви са идеите за подаръци за Деня на влюбените?

Много хора решават да направят голям подарък за Св. Валентин, което може да доведе до значителни разходи. Чатботовете имат няколко предложения за по-евтини начини да споделите времето си с любимия човек. ChatGPT и Copilot предлагат дейности като пикник и приготвяне на домашно ястие заедно, както и подаръци "Направи си сам" и филмови вечери у дома. 

Gemini дава най-изчерпателния отговор с 16 различни предложения, вариращи от пресъздаване на първата ви среща до обиколка на музеи и домашни масажи.

Какво да напиша в картичка до любимия си за Деня на влюбените? 

Не всеки умее да борави с думи, дори когато чувствата са искрени. Така че, ако чатботовете могат да пишат мотивационни писма за кандидати за работа и есета за ученици, не трябва ли да могат да запълнят празните места в картичката за Св. Валентин? Технически, да. И трите чатбота предлагат някои насоки ("обещайте предаността си"; "изразете признателността си") и всички предлагат потенциални послания, които да включите, например това от Copilot: "Твоята любов е мелодията, която свири в сърцето ми, лунната светлина, която ме води през най-тъмните нощи. С теб всеки ден е като Св. Валентин."

Все пак внимавайте, преди да копирате тези отговори дума по дума. Партньорът ви вероятно знае как обикновено говорите (или пишете) и ако ви се обади, че разчитате на ИИ, за да изразите чувствата си, Денят на влюбените може да не се окаже такъв, какъвто сте се надявали. 

Все пак някои от съветите заслужават внимание. Gemini предлага да си припомните споделени спомени или скорошен жест на любимия, който сте оценили, а Copilot съветва да включите вътрешна шега в изразяването на любовта си.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии