1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Apple представи новата серия на iPhone 14 - още по-голям и с още по-добра камера

 

Най-голямата изненада обаче ще бъде цената на продуктите и новите модели Apple Watch

Технологичният гигант Apple представи новата си гама iPhone 14 на пресконференция, заедно с три нови модела Apple Watch, актуализация на популярната продуктова линия AirPods и функция, която може да „спаси животи“, когато няма налична клетъчна услуга.

По време на събитието в централата си в Купертино, Калифорния, Apple показа четири нови смартфона, включително по-голям 6,7-инчов модел iPhone 14 Plus и актуализиран iPhone 14 Pro, който преосмисля ширококритикувания прорез в горната част на телефона. В типичния стил на Apple устройствата предлагат по-добър живот на батерията и функции на камерата в сравнение с миналия модел, казва CNN.

Снимка: Reuters
iPhone 14 и неговите по-големи „братя“

Най-голямата изненада обаче ще бъде цената: iPhone 14 и 14 Plus ще започват съответно от 799 долара и 899 долара, същите начални цени като миналогодишните модели. IPhone 14 Pro и Pro Max започват съответно от 999 долара и 1099 долара, също непроменени спрямо предходната година. Допреди официалното представяне анализатори прогнозираха, че Apple ще повиши цената на премиум моделите със 100 долара.

„Впечатляващо е, че Apple поддържа годишен паритет на цените на новите устройства iPhone 14 в САЩ“, каза Лео Геби, главен анализатор, свързани устройства в CCS Insight. „Очаквахме, че инфлацията, повишените разходи за производство и компоненти, както и други разходи, като по-скъпа доставка, биха накарали Apple да увеличи цените на дребно.“

Новия iPhone 14 е с 6,1-инчов екран, а по-голямата версия iPhone 14 Plus е с 6,7-инчов екран.

Снимка: Apple
Камера

Tова обаче не би бил нов iPhone без нови камери. За първи път iPhone се отдалечава от 12 MP камера към 48 MP при Pro версията. Подобренията включват напредък във фотографията при слаба светлина, като всички използват четирипикселов сензор с бленда f/1,78 и 24 мм фокусно разстояние.

Иновативното е, че новата предна камера има автоматичен фокус, което ѝ позволява да фокусира на множество различни разстояния при слаба светлина за по-добри индивидуални и групови селфита. Освен това има нов режим на действие, който позволява на потребителите да поддържат видеоклиповете стабилни при движение.

Снимка: Apple
Новите чипове и дисплеи

Също така под капака на iPhone 14 Pro е надграденият чип A16 Bionic на Apple, като сайта на Apple все пак обозначава, че Iphone 14 остава с чипа A15 Bionic, докато потребителите на Iphone 14 Pro ще могат да тестват чипа A16 Bionic от следващото поколение. Компанията казва, че се е фокусирала върху енергийната ефективност, дисплея и камерата с новия си чип, който помага за захранването на новата система Dynamic Island.

Тим Кук представи новия iPhone 14

Новата линия Pro на Apple разполага с постоянно включен дисплей и възможност за получаване на известия и дейности чрез това, което компанията нарича „динамичен остров“, силно поляризиращия прорез в горната част на телефона, който сега се счита за нова функция. Линията Pro идва и с първата по рода си 48 MP камера на iPhone.

В забележителна промяна гамата на iPhone 14 също елиминира необходимостта от физическа SIM карта и вместо това използва цифрова „e-SIM“ карта. Сега потребителите могат да съхраняват множество електронни SIM карти на едно и също устройство и да имат множество клетъчни планове и телефонни номера на един и същи телефон. Освен това не позволява на другите да извадят физическата SIM карта, ако вашият iPhone бъде изгубен или откраднат. Apple каза, че всички американски модели на iPhone вече няма да имат SIM слот.

Цветове

iPhone 14 и iPhone 14 Pro ще се предлагат в пет цвята: midnight (полунощ), starlight (звездна светлина), blue (син), purple (лилав) and red (червен).

iPhone 14 Pro ще бъде в: Space Black) космическо черно), Gold (златно), Silver (сребърно), Deep Pruple (наситено лилаво)

За Apple залозите винаги са високи, особено когато трябва да убедят клиентите да обновят устройствата си и особено iPhone, който остава неин централен продукт. Тази задача е потенциално затруднена тази година от по-мащабни икономически сътресения, включително страхове от задаваща се рецесия.

Apple Watch

Apple обяви няколко нови модела Apple Watch, включително версия от по-висок клас, която струва 799 долара и е предназначена да поддържа нуждите на рядка група ентусиасти. Също така новите часовници са с опция да откриват, когато даден потребител е претърпял автомобилна катастрофа, както и функция за сателитна връзка за телефони, която има за цел да помогне на хората да комуникират, когато клетъчната им услуга не работи.

Apple представи три нови смарт часовника на събитието: Series 8, SE и Ultra.

От висок клас, моделът Ultra е проектиран да помага на потребителите да проследяват издръжливостта си по време на тренировки, гмуркания и триатлони. Устройството издържа около 36 часа с едно зареждане, по-водоустойчиво е и може да се похвали с подобрен компас, който може да работи през нощта, в океана и други условия.

Снимка: Reuters
В най-ниския клас Apple актуализира SE, за да бъде до 20% по-бърз от предишната версия. Започва от 249 долара за модели с GPS и 299 долара за клетъчни модели.

А в средата е моделът Series 8, който започва от 399 долара. Подобно на предишните версии на смарт часовника на Apple, Series 8 има за цел да мотивира потребителите да останат активни и във форма. Apple също подчерта характеристиките на часовника за здравето на жените с обновени инструменти за проследяване на цикъла, които могат да предскажат овулацията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5