1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Apple iPhone 14 Pro: Изтекла информация издаде изненадваща нова функация

Технологии
 

iPhone 14 Pro е само един от четирите смартфона от серията, които почти сигурно ще бъдат разкрити на 7 септември

iPhone 14 Pro е само един от четирите смартфона от серията, които почти сигурно ще бъдат разкрити на 7 септември. Очакванията са да има и iPhone 14, подобен телефон с по-голям дисплей, вероятно наречен iPhone 14 Plus, и един с още по-голям екран - iPhone 14 Pro Max.

Но двата телефона от версия Pro изглеждат така, сякаш ще имат изключително страхотната нова функция и „виновник“ за това е изключителен нов дисплей, казват от Forbes.

Apple не е първата компания, която предлага тази удобна екстра, което означава, че не е нужно да вдигате телефона си или да го докосвате, за да видите часа или чакащите известия. Но ново изтичане на информация, разкрито от MacRumors, предполага, че винаги активният екран на Apple си е струвал чакането.

Снимка: Reuters

Докладът твърди, че заключеният екран, идващ с iOS 16, ще работи по различен начин на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max в сравнение с всеки друг iPhone, който е съвместим с iOS 16.

На новите смартфони от версията Pro заключеният екран ще взаимодейства с винаги активния дисплей и ще използва цветовете на тапетите.

Apple вече ни даде бегла представа как ще изглежда и Apple Watch от серия 5. Той ще има постоянно включен дисплей. Циферблатите на часовника имат две състояния, едно, когато е активно, като например, когато вдигнете китката си, и друго, което използва по-малко енергия на OLED екрана на часовника, което се връща на мястото си след няколко секунди.

Това второ състояние е много по-приглушено по отношение на цветовете, не показва изтичането на секунди и има много по-малко информация. Докато не вдигнете отново китката си…

Според изключването тапетите на заключения екран ще бъдат потъмнени, с премахнати ефекти на дълбочина и затъмнен преден екран. Въпреки това, той няма да бъде просто черно-бял, предният екран ще бъде „оцветен с цвят и акценти по ръбовете на функциите в зависимост от персонализирането на потребителя“.

Уиджети, като известия за текстови съобщения или прогноза за времето, ще бъдат видими, но ще се появяват и избледняват, за да се предотврати изгарянето на OLED.

Известията ще се плъзгат отдолу като остават видими за 10 секунди. Всичко това е много вълнуващо и феновете на бранда вече нямат търпение. Всичко ще бъде разкрито на 7 септември.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии