1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Apple ще произвежда iPhone 14 в Индия

Технологии
 

Компанията измества някои от производствата на смартфоните си

Apple планира да започне производство на следващия си модел смартфон iPhone 14 в Индия. Американската компания търси алтернативи за мощностите си в Китай, след противоречията на страната с Вашингтон и наложените локдауни, прекъснали работата на фабриките, съобщи Bloomberg.

Компанията работи с доставчици, за да увеличи производството си в Индия и да съкрати забавянето в производството на нови iPhone, което при предишни модели бе от шест до девет месеца, пише в доклад на компанията, според запознати с въпроса източници.

В доклада се посочва още, че базираният в Тайван доставчик на Apple Foxconn е проучил процеса на доставка на компоненти от Китай и сглобяване на iPhone 14 в завода си около южния индийски град Ченай.

Производството на първия iPhone 14 в Индия вероятно ще приключи в края на октомври или ноември.

Apple не отговори на запитване на Reuters за коментар по въпроса.

Компанията измества някои от производствата на смартфоните си от Китай към други пазари, включително Индия - вторият по големина пазар за такива устройства в света, а също така планира да сглобява там таблетите си iPad.

Индия и страни като Мексико и Виетнам стават все по-важни за доставчиците на американските марки, тъй като те се опитват да диверсифицират производствата си далеч от Китай.

Миналата седмица вестник "Никей" съобщи, че доставчиците на технологичния гигант водят преговори за производство на "умния" часовник Apple Watch и на преносимите компютри MacBook във Виетнам.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии