1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Amazon пуска плащането с длан за покупки на алкохол (ВИДЕО)

Amazon пуска плащането с длан за покупки на алкохол (ВИДЕО)

Как работи разпознаването на дланта?

Amazon въведе допълнение към своята технология за разпознаване на дланта, което позволява на потребителите да потвърдят законната си възраст за употреба на алкохол, като иновацията изключи необходимостта да се показва лична карта за идентификация.

В скорошно съобщение известната компания за електронна търговия разкри иновативна функция, наречена „проверка на възрастта“ за Amazon One. Тази функционалност позволява на лица, които са навършили 21 години, да купуват без усилие алкохол, като държат дланта си над едно от обозначените устройства.

Как работи разпознаването на дланта?

Като изберат проверка на възрастта и поставят ръката си върху устройство Amazon One, хората могат да задействат системата, за да информират продавача дали са на законова възраст за пиене (21 или повече години), обясни Amazon. Освен това системата извлича предварително изпратено селфи за целите на съпоставяне с лична карта, казва Greek Reporter.

За да се запишат за проверка на възрастта, потребителите трябва да качат селфи и да предоставят снимка на предната и задната страна на своята лична карта, както е посочено от Amazon. Важно е да се отбележи, че документите за самоличност не се съхраняват в платежната услуга, според Amazon.

Компанията гарантира сигурното предаване на личните данни на клиентите, когато се качат на one.amazon.com

Изображенията се предават на служител за удостоверяване на самоличността, който притежава сертификат ISO 27001, международно признат стандарт за защита на информацията. Той проверява автентичността на идентификационния документ, прави препратки към изпратеното селфи и актуализира акаунта в Amazon One, потвърждавайки, че процесът на проверка на възрастта е приключил успешно.

Проверката на възрастта на Amazon One има за цел да спести време

Търговците на дребно, баровете и пивоварните често са изправени пред предизвикателства, когато става въпрос за проверка на възрастта на клиентите при всяка покупка на алкохол. Този процес води до забавяне на транзакциите и натоварва производителността на служителите.

Въпреки това функцията за проверка на възрастта, предлагана от Amazon One, има за цел да се справи с тези проблеми, като предоставя решение, което рационализира и ускорява процеса на ръчна проверка на самоличността.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии