1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

Най-трудният въпрос на интервю за работа, който задават в Amazon

БГ Бизнес

Служителите за подбор на персонал в Amazon често задават по-сложни казуси за решаване

Amazon е една от най-търсените компании, за която хората искат да работят, но за да започнете кариерата си там, ще трябва да преминете прословутия строг процес на интервю.

Снимка: iStock

Въпреки че ще срещнете някои класически въпроси за интервю, като „Разкажете ми за себе си“ и „Защо искате да работите тук?“, служителите за подбор на персонал в Amazon често ще ви задават по-сложни казуси за решаване, за да оценят по-добре вашия стил на работа и умения за решаване на проблеми.

Един въпрос винаги спъва кандидатите за работа, казва Джей Шанкар, вицепрезидент по глобалното набиране на таланти в Amazon Web Services – но ако отговорите добре, ще направите трайно впечатление. Той е: 

Снимка: iStock
„Кое е най-иновативното нещо, което някога сте правили?“

Шанкар задава този въпрос, за да прецени колко добре даден кандидат отговаря на един от основните лидерски принципи на Amazon, „Измислете и опростете“.

Според уебсайта на Amazon: „Лидерите очакват и изискват иновации и изобретения от своите екипи и винаги намират начини да опростят процесите. Те са външно осъзнати, търсят нови идеи и не са ограничени от „не е измислено тук“.

Снимка: iStock

Ако се искате да работите за Amazon, е „супер важно“ да изучите лидерските принципи на компанията, тъй като мениджърите по наемането ги използват, за да оценяват кандидатите по време на процеса на интервю.

„Ние наистина искаме да видим, че опитът, който кандидатът носи на масата, наистина съответства на нашите лидерски принципи, като собственост, пестеливост и любопитство, защото те наистина са в основата на това кои сме ние като компания“, казват мениджърите в Amazon пред CNBC Make It.

Не е нужно да „измисляте“ неща, за да докажете, че сте иновативни. Да направите даден процес по-ефективен, да ръководите проект по време на работа извън обичайните си отговорности, да измислите креативно решение на проблем или да възприемете нов подход към позната задача са мощни примери за иновация.

Снимка: iStock

Когато те молят кандидат да говори за този принцип, търсят примери, които показват, че кандидатът е любопитен и креативен в измислянето на решения. Вашият отговор на този въпрос трябва да бъде ясен и кратък, като обяснява проблема, който сте разрешили, и положителното въздействие, което е имал върху бизнеса или клиентите, които обслужвате.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Галерии