1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

След Колизеума: Туристка влезе във фонтана Ди Треви, за да си налее вода (ВИДЕО)

"Призивите към здрав разум вече не са достатъчни, за да държат туристите под контрол", казват властите

Жена беше заснета да се катери във фонтана Треви в Рим, за да напълни бутилката си с вода в поредния случай на лошо поведение на туристи на исторически места в Италия това лято, пише Business Insider.  

Клипът, заснет от друг турист, показва как жената минава през редица камъни, за да стигне до центъра на емблематичната атракция. 

След това тя напълва бутилката си от чучур във фонтана, преди пазач да изсвирне и да се изправи срещу нея. След като говори с туриста, се вижда как пазачът отвежда нарушителя.

„Имаше табели навсякъде, че това не е позволено“, каза авторът на видеото. 

Туристката изглежда не разбра какво нередно направила и се опита да обясни действията си на служител на охраната.

Не е ясно дали жената е бил глобена или арестувана. Само седмици преди това турист разгневи местните власти, плувайки във фонтана Ди Треви с тениска и шорти, съобщи италианският всекидневник Corriere Della Serra. 

Зрителите ръкопляскаха и го аплодираха, според изданието.
Римският съветник по въпросите на големите събития, спорта, туризма и модата, Алесандро Онорато, нарече инцидента "чисто варварство", заявявайки, че той показва как глобите и "призивите към здравия разум" вече не са достатъчни, за да държат туристите под контрол.

Той призова италианските министерства на културата и вътрешните работи да помогнат на града в прилагането на правилата срещу пиене на вода и къпане в исторически фонтани, които бяха подписани в закон през 2018 г. 

Властите понякога посочват сцена от филма "La Dolce Vita" от 1960 г. като вдъхновение за туристите, плуващи във фонтана Треви. В сцената актьорите Анита Екберг и Марчело Мастрояни са заснети да газят във водите му.

Снимка: Canva

Инцидентът с бутилката с вода идва и след като двама туристи оставиха имената си на Колизеума през юли.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии