1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Газовата ни връзка със Сърбия ще е готова до края на ноември

Свят

Тръбата се строи със значителната подкрепа на Европейския съюз

Газовият интерконтектор между Сърбия и България, който се строи със значителната подкрепа на Европейския съюз, ще бъде открит до края на ноември, обяви днес сръбският президент Александър Вучич след срещата си с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Белград.

„Очакваме, че след 15 дни ще бъде завършен газовият интерконектор с България и ще бъде открит с всички разрешителни след по-малко от месец, до края на ноември“, каза Вучич, цитиран от Танюг.

Той допълни, че за осъществяването на този проект са получени значителни грантове и огромна подкрепа от ЕС. По думите му, ЕС е убедително най-големият икономически партньор на Сърбия във всички аспекти, пише БТА.

„С ЕС осъществяваме две трети от износа на стока, половината от износа на услуги и три пети от всички чуждестранни преки инвестиции“, отбеляза Вучич.

Посещението на фон дер Лайен е част от обиколка на няколко страни от Западните Балкани.

„Имахме много добри разговори днес и ще продължаваме да ги водим през целия ден. Доволен съм, защото пристигането на председателката на ЕК в Белград е от огромно значение за нашата страна“, заключи Вучич.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии