1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

През септември Twitter ще реши дали да продължи преговорите с Илон Мъск

Свят
 

Twitter обяви датата в подадена във вторник вечерта информация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ

На 13 септември акционерите на Twitter ще гласуват дали да дадат одобрение на компанията да продължи с усилията за продажбата си на Илон Мъск за 44 млрд. долара, съобщава "Файненшъл таймс", цитирани от БНР. 

Twitter обяви датата в подадена във вторник вечерта информация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Бордът на социалната медия препоръча на инвеститорите да гласуват с "да" за споразумението, при което ще бъдат платени по 54,20 долара на акция, или 38% премия над цената на акциите в момента на подписването на сделката с Мъск.

В началото на юли милиардерът, притежател на Tesla, се опита да се оттегли от сделката поради "липсата на достатъчно информация за мащаба на проблемите в сайта с ботовете".

Впоследствие Twitter заведе съдебна процедура спрямо Мъск в опит да наложи осъществяване на сделката по нейното закупуване. Делото трябва да се проведе в съда на Делауеър по-късно тази година.

Миналата седмица съдя Катлийн Маккормик нареди ускорен процес, подкрепяйки твърдението на Twitter, че забавянето ще влоши "облачната несигурност" над компанията, която заплашва да нанесе  "непоправима вреда".

В писмо до съдията от вторник, адвокатите на Илон Мъск казаха, че двете страни не са успели да се договорят за начална дата на делото, като екипът на милиардера настоява за начало на 17 октомври, докато Twitter иска съдебната процедура да започне 10 дни по-рано. Социалната медийна беше обвинена в забавяне на началото на процеса и планиране в опит да попречи на защитата на Мъск. Говорител на Twitter отказа коментар.

Докато се опитва да поддържа обичайния си бизнес, Twitter разкри в отделна декларация във вторник до SEC, че "значително е забавила наемането на персонал“ през второто тримесечие на тази година и е била "по-селективна относно позициите, които трябва да бъдат попълнени".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии