1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Twitter похарчи 33 млн. доларa за провалената сделка с Илон Мъск

Технологии
 

Заложена е такса за прекратяване от 1 млрд. долара, която, ако компанията спечели делото ще получи

Twitter е похарчил 33 млн. долара за предложената от Илон Мъск сделка за закупуване на фирмата между април и юни 2022 г., съобщи BBC.

По това време броят на месечните дневни потребители се е увеличил до 237 млн., но въпреки това компанията отчете нетна загуба от 270 млн. долара, което е по-лошо от очакваното.

Оттогава Илон Мъск промени решението си относно покупката, като датата за насроченото дело, което Twitter заведе срещу него, е през октомври.  

Заложена е такса за прекратяване от 1 млрд. долара, която, ако компанията спечели делото ще получи. 

Twitter отказа да обсъжда последните си финансови резултати, позовавайки се на "предстоящото придобиване" като причина.

Социалната мрежа защити позицията си относно количеството спам и фалшиви акаунти в платформата - причината, която Илон Мъск посочи за прекратяване на сделката.

„Извършихме вътрешен преглед на извадка от акаунти и изчислихме, че средният брой фалшиви или спам акаунти през второто тримесечие на 2022 г. представлява по-малко от 5% от нашите [месечно активни потребители] през тримесечието“, се казва в него.

През 2021 г. приходите на Twitter бяха 5 млрд. долара, но през последните 12 месеца цената на акциите на социалната мрежа падна с 45%.

Анализаторът Майк Проулкс от фирмата Forrester каза, че Twitter е в "чистилище".

„Twitter вече има купувач, който вече не го иска, главен изпълнителен директор и борд, които искат да се отърват от него, и база от служители, която е попаднала в средата на всичко това“, каза той.

„Истинската жертва от цялата тази драма е самият Twitter“, допълва Проулкс.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии