1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Tesla загуби 170 млн. долара от рязкото падане на стойността на биткойн

Финанси
 

През първото тримесечие на 2021 г. Tesla е инвестирала общо 1,5 млрд. долара в биткойни

През първите 6 месеца на годината Tesla регистрира 170 млн. долара загуби от обезценяването на активи поради промени в стойността на биткойна, се казва в информация, публикувана в понеделник от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), цитирана от БНР. 

"През първото тримесечие на 2021 г. инвестирахме общо 1,5 млрд. долара в биткойни“, обяви производителят на електромобили, като добави, че компанията "може да увеличи или да намали притежанията си в цифрови активи по всяко време въз основа на нуждите на бизнеса".

Компанията също така информира, че през шестте месеца, приключили на 30 юни 2021 г., е отчела печалби от 128 млн. долара във връзка с конвертирането на цифрови активи във фиатна валута.

От друга страна, през второто тримесечие и през първите шест месеца на годината, Tesla регистрира загуби съответно от 23 млн. и от 50 млн. долара от обезценка на притежаваните от компанията биткойни.

По същото време компанията получи втора призовка от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ поради туитове на Илон Мъск от 2018 г. във връзка с превръщането на компанията в частна, разкри фирмата в подадена към SEC документация.

"На 16 ноември 2021 г. и 13 юни 2022 г. SEC издаде призовки до нас с искане за информация относно нашите процеси на управление във връзка със спазването на споразумението с Комисията за цени книжа и борси", каза автомобилният производител.

Компанията също така добави, че Министерството на правосъдието е поискало информация от тях по този въпрос, както и за производствените нива на електромобилите Model 3.

"Не сме получавали повече искания от правосъдното министерство по тези въпроси, откакто за последен път предоставихме информация през май 2019 г.“, заключи Tesla.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии