1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Параолимпийци настояват Nike да разреши продажбата на единични обувки

Свят

Компаниите, които създават "имидж на разнообразие и приобщаване", трябва да го подкрепят с действия

 

Параолимпийка разкритикува Nike, че използва манекени с ампутирани крайници, за да рекламира продуктите си, въпреки че не продава единични маратонки.

Стеф Рийд, която е с ампутиран един крак, заяви, че може да си купи маратонките на компанията само като чифт. 

Тя заяви пред BBC, че компаниите, които създават "имидж на разнообразие и приобщаване", трябва да го подкрепят с действия. Nike й благодари за повдигането на въпроса и заяви, че "проучва възможностите". 

Програмата One Shoe Bank в САЩ осигурява на хората с ампутирани единични крака по една безплатна маратонка всяка година безплатно.

Стеф, която се е състезавала в Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016, е загубила част от десния си крак при инцидент, когато е била тийнейджърка.

След като забелязва чифт маратонки Nike в един от магазините на марката, Стеф разказва, че й казали, че трябва да купи и двете обувки.

Когато тя обяснила ситуацията и посочила, че в магазина се използват манекени с една обувка, тя казва, че ѝ е била предложена "еднократна отстъпка". 

Пенсионираната спортистка казва, че "няма проблем да плаща" за хобито си, но не може да разбере защо плаща за продукт, когато трябва да "изхвърли другата половина".

"Все пак имам само един крак, така че това не е решение. И то е по-голямо от мен", казва тя. Стеф казва, че не иска отстъпка, а иска да бъде чута. "Не става въпрос само за мен. Те казаха, че ще го отнесат на по-високо ниво. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии