1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Откриха нови 7000 острова

Свят

Вижте къде се намират те

В ерата на високите технологии, изкуствения интелект и сателитите често ни се струва, че няма какво да открием. Дните, в които един моряк можеше да пътува през моретата и да се сблъска с изцяло нов континент, който никога не е виждал преди, може би отдавна са отминали, но скорошното откритие на Япония показва, че всъщност има повече за откриване, отколкото си мислим, пише Time out.

Службата за геопространствена информация на Япония наскоро разкри актуализирана карта на нацията, която показва 7000 нови острова, добавени към региона. Това увеличава броя на островите, които Япония има от 6 852 на 14 125.

Последното картографиране на страната е извършено от японската брегова охрана през 1987 г. Тогава те решават да пропуснат всички острови, които нямат обиколка над 100 метра. Освен това технологията, която използваха, не беше добра за разграничаване между групи от малки острови и големи самостоятелни острови, което доведе до това, че хиляди острови не бяха официално регистрирани. В допълнение към това много повече острови са се появили през годините след вулканична активност в региона.

Ревизираната карта използва определението на Конвенцията на ООН по морско право за това какво се счита за остров. Конвенцията очертава, че островът е „естествено образувана земя, заобиколена от вода, която е над водата по време на прилив“. Това означава, че отхвърлените по-рано големи пясъчни насипи сега също се считат за острови. Остава да видим дали наистина ще можете да посетите наскоро откритите острови.

Новината за островите идва в момент, когато напрежението между Япония и Китай продължава да расте относно суверенитета на група необитаеми острови в Източнокитайско море.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5