1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Колко струва нощувката в луксозната вила от "Glass Onion"?

Блясък

Хитовият филм отчасти е сниман на райски места в Гърция

Благодарение на завладяващия и мистериозен сюжет и шантавия акцент на Даниел Крейг като детектив Беноа Блан, не е чудно, че Glass Onion: A Knives Out Mystery беше такъв хит през празничния период.

Огромна част от привлекателността на Glass Onion обаче е неговата обстановка. Докато първият филм Knives Out се развива в имение в стил Cluedo в Масачузетс, САЩ, вторият филм се отправя към къща, наречена „Стъкленият лук“ в частно имение на измислен гръцки остров, наречен остров Пишешите, пише timeout.com. 

Хотелът и курортът, наречен Amanzoe всъщност са реални. И въпреки че курортът не е на гръцки остров - той е част от континентална Гърция, наречена Пелопонес. Тази част от страната може да се похвали с невероятни гледки както към Йонийско море, така и към редици маслинови горички.

По отношение на действителните гръцки острови, Glass Onion наистина снима сцени на Спецес, който е в Сароническия залив. Пристанището на Дапия на северния бряг на Спецес беше специално използвано за заснемане на сцена, в която героите чакаха пристигането на яхта.

Голяма част от филма изобщо не е заснет в Гърция. Много от вътрешните части на хотела - както и закрити помещения, които трябва да са в Ню Йорк или североизточните части на САЩ - са построени в сръбската столица Белград.

Не се заблуждавайте, Amanzoe е доста ексклузивно място за отсядане. Някои апартаменти в курорта струват до 2000 долара на вечер, което откъдето и да го погледнете е доста скъпо. Вила 20, където е сниман предимно Glass Onion, се предоставя за настаняване.

Amanzoe е отворен за обществеността и се отваря отново за летния сезон на 2023 г. на 1 април. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии