1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Любим гръцки остров ще ограничи туризма

Любим гръцки остров ще ограничи туризма

Каква е причината?

 

Съвместно министерско решение, издадено в неделя, прилага мерки за контролиран достъп за жители и посетители в части от емблематичните острови Санторини и Теразия в Егейско море. Мерките се взимат, за да се ограничат рисковете от свлачища, пише ekathimerini.

Свлачище удари вулканичния остров Теразия на 28 април, подчертавайки необходимостта от прилагане на мерки за безопасност. Въпреки че няма съобщения за пострадали, няколко магазина претърпяха значителни щети.

Мерките за безопасност включват ограничения на трафика и знаци, като например ограничения за превозни средства в Амуди, контролирано слизане в залива Фира за ограничаване на струпването на хора и приоритетно разтоварване в пристанището Атиниос.

В рисковите зони ще бъдат поставени предупредителни знаци на гръцки, английски и френски език. Тези мерки в Санторини и Теразия ще бъдат в сила до 31 октомври 2024 г.

Според публикация на министъра на гражданската защита и изменението на климата Василис Кикилиас тези мерки за безопасност следват договор на стойност 300 000 евро, одобрен от министерството за поддръжка и аварийни работи, докато допълнителни 230 000 евро трябва да бъдат отпуснати за проучване от Националната организация за планиране и защита от земетресения (OASP).

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии