Кой е Фабрицио Лонго? Изпълнителтият директор на Audi, който загина при падане от 3000 метра височина

Свят

Лонго е не само уважавана фигура в автомобилната индустрия, но и опитен планинар

 

Фабрицио Лонго е роден в Римини на 12 март 1962 г. Лонго отрано проявява интерес към света на автомобилите, но решава да продължи своето образованието в сферата на политическите науки. Завършва успешно и получава диплома от университета в Болоня. The New York Post пишат, че кариерата му започва във Fiat през 1987 г., където бързо се издига в йерархията, демонстрирайки силния си бизнес нюх и лидерски умения. През 2002 г. е повишен в шеф на марката Lancia. През 2012 г. той се присъединява към Audi, където в крайна сметка става ръководител на италианския отдел още на следващата година.

Лонго е не само уважавана фигура в автомобилната индустрия, но и обичан съпруг и баща. Заедно със съпругата му Мария имат две деца - Алесандро и Джулия. Приятели и колеги споделят, че той е харизматичен и състрадателен лидер, винаги готов да наставлява и подкрепя хората около себе си. Неговата отдаденост към работата му би се сравнявала само с отдадеността му към семейството и страстта му към планинското катерене.
Новината за смъртта на Лонго предизвика скръб по целия свят. Маркус Дюсман, главен изпълнителен директор на Audi AG, изрази съболезнования към семейството, казвайки:

„Фабрицио бе забележителен лидер и скъп приятел. Неговият принос към Audi и автомобилната индустрия е неизмерим. Той ще липсва много на всички, които са имали привилегията да познават него".

В града Курмайо, в който е откарано тялото му след като спасителните екипи го намират, се планира панихида в негова чест. Очаква се местната общност, заедно с колегите му от Audi, да се съберат, за да отдадат почитта си и да отбележат наследството на човек, оставил значителна следа както в своята индустрия, така и в сърцата на хората, до които е докоснал. 

 

Той често е говорил за чувството на свобода, което му носи катеренето. Неговият трагичен инцидент подчертава рискове, свързани с този вид спорт дори и при най-опитните катерачи.

 

Докато автомобилният свят скърби за загубата на една от най-влиятелните фигури, наследството на Фабрицио Лонго несъмнено ще продължи.

Инцидентът 

The Sun, съобщи че 62-годишният изпълнителен директор се е изкачвал по маршрут, оборудван с фиксирани стоманени кабели, стълби и други помощни средства. Местните медии потвърдиха, че инцидентът е станал рано следобед и че Лонго е бил опитен алпинист. Спасителни екипи пристигат на място, след като друг алпинист, който става свидетел на трагедията, се обажда на спешните служби за помощ. Екип с хеликоптер намира безжизненото тялото на Лонго и потвърждава смъртта му.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст