Кампанията на Байдън набра 27 млн. долара след първия дебат

Кампанията на Байдън набра 27 млн. долара след първия дебат

Цифрата идва в средата на кампанията на президента Джо Байдън

 

Кампанията на Байдън е събрала 27 милиона долара от деня на първия президентски дебат до петък вечерта, съобщи говорител на кампанията, съобщава CNBC. 

 за набиране на средства след дебата, по време на която кампанията се стреми да не изостава от скорошния подем на даренията на бившия президент Доналд Тръмп.

Кампанията на Байдън, Националният конгрес на Демократическата партия и PAC и комитетите на Байдън съвместно събраха 85 млн. долара през май, изоставайки от 141 млн. долара, набрани от Тръмп през същия месец, в който бившият президент беше осъден по 34 обвинения в тежки престъпления. 

Кампанията след дебатите се опитва да увери дарителите, че Байдън все още може да донесе победа на демократите през ноември, въпреки неубедителното му представяне на първия дебат срещу Тръмп.

След 90-минутния сблъсък в Атланта Байдън се отправи към Роли, Северна Каролина, за да проведе митинг, на който говори с по-енергичен тон и призна грешките си от дебата. 

"Хора, не ходя толкова лесно, колкото преди. Не говоря толкова гладко, колкото преди. Не дебатирам толкова добре, колкото преди. Но знам какво знам: Знам как да казвам истината", каза той.

Байдън ще участва в още повече предизборни приеми в Ню Йорк и Ню Джърси, преди да се върне в Кемп Дейвид по-късно вечерта. Тези събития вероятно ще увеличат цифрата на набраните средства от 27 млн. долара.

 

Бизнес Видео Подкаст