1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

След 10 години подготовка: Авиокомпания за кучета извърши първия си полет (ВИДЕО и СНИМКИ)

След 10 години подготовка: Авиокомпания за кучета извърши първия си полет (ВИДЕО и СНИМКИ)

Какви са цените на билетите за четириногите и техните стопани?

 

Компанията BARK, която създава първите полети за кучета, завърши първия по рода си полет на BARK Air от летище Westchester County Airport край Ню Йорк до летище Van Nuys в Лос Анджелис с няколко породи и техните хора на борда, съобщава Fox Business.

От компанията заявиха, че полетът е бил подготвян 10 години, „но най-накрая сме уверени, че можем да осигурим на всички кучета преживяването, което заслужават: преживяване, което ги поставя на първо място“. Не бихме могли да бъдем по-развълнувани, че най-накрая ще можем да приветстваме вашето куче (и вас) на борда.“

Катрин Енос, ръководител на персонала на BARK, заяви пред Fox Business, че встъпителният полет е бил „голям успех“. 

„На борда имаше смесица от породи, включително чихуахуа, голдън ретривър и дакели“, продължава тя. „Щастлива съм да съобщя, че нямаше кучешка драма, някои кучета си играеха на пътеката, докато по-малките кучета си подремваха дълго. Всички кучета похапнаха зърнени лакомства за кучета BARK, подходящи за кучета кексчета, кученца с вкус на пиле и кучешко шампанско (пилешки бульон). Всички хора на борда също се разбираха и се чувстваха свързани в споделената си мания с кучетата си.“

Билетите за полета струваха 6 000 долара и включваха едно куче и неговия собственик.

„Точно сега има полет, изпълнен с кучета“, написа компанията в Instagram в чест на първия полет. „За разлика от всеки полет преди него, тези кучета не са просто допълнителна мисъл, нито се третират като товар или тежест за екипажа и останалите пътници. Тук кучетата са първостепенен приоритет. Всеки един детайл от този полет е изработен с мисълта „кучетата на първо място“.

Потребител коментира публикацията: „Преживях толкова много, за да пътувам с кучето си в кабината. Не можех да го пусна в товарния сектор; то не е предмет. Авиокомпаниите постоянно губят куфари, а кучетата са членове на нашите семейства. Те не трябва да пътуват като предмети. Толкова съм щастлив, че виждам как индустрията се променя с тази авиокомпания.“ 

Главният изпълнителен директор на BARK Мат Мийкър заяви пред Reuters, че е измислил BARK Air, защото му е било трудно да пътува със своя немски дог Хюго.  

„Не можех да пътувам с него на дълги разстояния и ми хрумна идеята, че трябва да има авиокомпания, която да обслужва кучета“, разкрива той. „Ние съобразяваме всичко с кучето, опитваме се да намалим тревожността и стреса му, така че то да има най-комфортното и безстрашно преживяване в самолета.“

Преживяването започва още преди качването в самолета. Пътниците и техните космати приятели се посрещат с бърза регистрация в салон, пълен с кучешки лакомства.

Преди полета не се налага да се поставят клетки, да се проверяват на пунктовете или да се правят проверки.

Компанията, която освен до Ню Йорк и Лос Анджелис ще лети и до Лондон, твърди, че очаква на всеки полет да има около 10 кучета и 15 души.

„Чартърната компания с рейтинг Argus Platinum отговаря за всички въпроси, свързани със самолета, екипажа, поддръжката и застраховката“, заявиха по-рано от BARK.

Говорителка на BARK Air казва, че са си партнирали с чартърната компания Talon Air, която ще обслужва полетите.

Полетите до Лондон струват 8000 долара, но компанията очаква цената да намалее в бъдеще. BARK Air обмисля да добави полети и до Париж, Милано, Чикаго, Сиатъл, Флорида и Аризона.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии