1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Новото летище на този европейски град ще има лозе на покрива си (СНИМКИ)

Свят

Това е първото лозе на летище в Европа

Летището във Флоренция скоро може да бъде дом на необичаен елемент на покрива си лозе с площ от 4 декара.

Летище във Флоренция

Американското дизайнерско студио Rafael Viñoly Architects разкри планове за реконструиране на международния терминал на италианското летище, включително лозето, които ще подсилят репутацията на Флоренция като „сърцето на прочутата винена провинция на Италия“ – Тоскана.

Въпреки че подробностите за точните планове все още са неясни, архитектите казват, че бъдещият терминал ще бъде с размер от 50 000 квадратни метра (4 декара).

Огромният наклонен покрив бъде облицован с капандури и около 38 реда лози.

Това е първото лозе на летище в Европа. В лозята Halter Ranch в Калифорния съществува частно летище за лицензирани пилоти и техните приятели, обичащи виното – но това е рядка комбинация.

Ще произвежда ли вино летището във Флоренция?

Голяма част от производството на вино вероятно ще се извърши вътрешно.

„Водещ лозар от региона ще култивира лозето, а виното ще бъде произведено и ще отлежава в специализирани изби под покрива на терминала“, обяснява говорител на Rafael Viñoly Architects.

Плановете предвиждат съществуващата писта да се обърне на 90 градуса, което я прави по-подходяща за модерни самолети, както и подобряване на транспортните връзки чрез нова лека железопътна система.

Rafael Viñoly Architects обявиха, че ще работят заедно със строителите, за да изградят структурата на две фази.

Първата е планирана за завършване през 2026 г., но ще трябва да изчакаме известно време за втория, който трябва да бъде завършен до 2035 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии