Хотел? Студентско общежитие от висок клас? Не, това е затвор в Норвегия

Свят

Аранжиран е с произведения на изкуството в стил Банкси за 1 млн. паунда

 

Не се заблуждавайте от произведенията на изкуството в стил Банкси на стойност 1 милион паунда или от прозорците без решетки - това не е луксозен хотел. Това е домът на някои от най-жестоките престъпници в Норвегия, пише Daily Mail. 

Хората останаха зашеметени, когато видяха как убийци и други престъпници живеят в затвора Халден, Норвегия, в TikTok. 

Потребители коментираха видео в социалната мрежа, като един от потребителите заяви: "По-хубаво е от моята квартира. Това е новият ми план за пенсиониране.

Друг се включи: "Това не е затвор, а ваканционен имот. 

Хората, които живеят в затвора, извествен като най-хуманния в света, разполагат с луксозни бани и напълно оборудвани кухни, както и с телевизори с плосък екран, минихладилници и дори ключ от собствената си килия.

В 12 до 15 стаи има първокласна кухня с работни плотове от неръждаема стомана и зони за отдих, оборудвани с дивани в стил ИКЕА и масички за кафе, пълни с карти и настолни игри.

Затворът, чието изграждане е отнело 10 години и е струвало 138 млн. паунда, разполага с луксозни съоръжения за затворниците, включително фитнес зала със стена за катерене, зареден супермаркет и звукозаписно студио

Затворници получават и две посещения от партньори всяка седмица, с които могат да прекарват "време насаме" в стаи без прозорци и без надзор. Тези помещения също са снабдени с кърпи, чаршафи и самостоятелен санитарен възел. 

Това не е само най-доброто място за почивка на затворниците, но и техните семейства могат да идват и да отсядат веднъж на всеки три месеца в отделна дървена къщичка в имота с площ 75 акра.

Част от схемата "Татко в затвора", дървената хижа разполага с детски легла, стаи за деца и градина, пълна с детски играчки.

Затворникът от Халден, Амунд, обяснява за възможността за срещи с деца. Той казва: "Трябва да преминат през курс, а след това съпругите и приятелките им идват с децата за една или две нощи през уикенда, "Става дума за това да се свържат отново с децата си. Може би някои от тях отдавна не са имали връзка с децата си".

Луксозното съоръжение, в което са настанени 252 престъпници, е умишлено построено така, че да не прилича на затвор. 

Бизнес Видео Подкаст