1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

"Химическа утайка и температури над 37°C": Работници се оплакват от тунела на Мъск (ВИДЕО)

"Химическа утайка и температури над 37°C": Работници се оплакват от тунела на Мъск (ВИДЕО)

The Boring Company оспорва твърденията

Опасни условия на един от строителните обекти на компания на Илон Мъск, излязоха наяве.

Boring Company на милиардера се сблъсква с обвинения заради лошата безопасност на работниците в Невада, както съобщава Bloomberg Businessweek, цитирани от Rob Report. Администрацията по безопасност и здраве на Невада (OSHA) глоби компанията с над 112 000 долара миналата есен за осем „сериозни“ нарушения на безопасността в нейните тунели в Лас Вегас. The Boring Company оспорва твърденията, заявявайки, че „OSHA не е успяла да установи, че предполагаемите нарушения са извършени“.

Стартиран през 2022 г., тунелът във Вегас ще се простира на цели 109 км и ще свързва различните части на „Града на греха“. Докладът описва ужасните условия на мястото за копаене на тунел между Конгресния център на Лас Вегас и хотелите Encore и Westgate.

Снимка: Boring Company

По думи на работниците на Boring Company е трябвало да газят през химическа утайка, която понякога е висока до два фута (60 см). Работниците съобщават, че ако тази субстанция попадне върху кожата им води до изгаряния. Съобщава се, че калта е била пълна с типичните строителни странични продукти от пясък, тиня и вода, но също така и с ускорители, използвани за втвърдяване на фугиращата смес в тунелите.

Работниците от строителната площадка Encore казват на OSHA, че изгарянията са станали почти рутинни и са им причинили трайни белези. Най-малко един служител е получил директен удар от подобна струя в лицето, според разследването.

Докладът описва и някои съмнителни строителни практики. Миналото лято стажант е бил почти премазан, когато контейнер за боклук, направен от двутонни бетонни блокове, се срути. Служителите казват, че е бил претоварен с кал, което е накарало металните скоби, които са го задържали, да поддадат. Работниците съобщават и, че температурите в тунелите могат да достигнат над 100 градуса по Фаренхайт (37,7 градуса по Целзий).

The Boring Company е събрала 800 милиона долара външен капитал за начинанието, като последната оценка на компанията достига 6 млрд. долара. Напредъкът по тунелите обаче е бавен. Кметът на Лас Вегас Каролин Гудман също не е убедена, че проектът някога ще се осъществи.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии