1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Черните куфари са виновни за всичко или как блокираха летищата в Европа

Свят

Преобладаването на черните куфари е допринесло за трудностите, пред които са изправени авиокомпаниите през последните седмици

Ако има едно нещо, с което това лято ще бъде запомнено, то е безкрайното чакане на летищата в цяла Европа, отменените полети в последната минута и стотиците изгубени багажи.  

Властите в Германия обвиниха черните куфари за забавянето на целия процес и посъветваха туристите да се откажат от тях и да се снабдят с по-цветен и привлекателен за окото багаж. Според инструкциите, така ще се улесни намирането им на летищата, борещи се с хаоса при обработката на багажа.

„Бъркотия е и никога не съм виждал нещо подобно. Глобалната криза с изгубения багаж се разраства“, казва Щефан Шулте, ръководител на летището във Франкфурт пред The Guardian.

Снимка: bTV

Според него преобладаването на черните куфари е допринесло за трудностите, пред които са изправени авиокомпаниите през последните седмици, тъй като на служителите им е било „трудно да различат багажа един от друг“.

Шулте каза пред германските медии, че съветът му към пътниците е, когато е възможно, да носят само ръчен багаж, а в противен случай да използват куфари, които ще бъдат по-лесни за идентифициране.

Томас Кирнер, говорител на летището, кава: „Много хора пътуват с черни куфари на колела, което прави идентифицирането им отнемащо твърде много време.“

Съветът стана обект на подигравка в някои части на германските медии, както и допълнителното предложение на летищните власти хората да добавят етикети с имената и адресите си към багажа, което по правило полицията не препоръчва от съображения за сигурност.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Кирнер броят на куфарите, които не са били взети от собствениците си, е намалял през последните дни, но все още представлява „четирицифрено число“. Смята се, че на летището има около 2000 блокирани куфара.

По време на пандемията летището във Франкфурт намали служителите си с около 4000. Подобно на други летища по света, то се бори да възобнови редовните си операции, за да се справи с нарастването на летния трафик, след като повечето ограничения, свързани с COVID-19, са премахнати.

Летищата очакват гастарбайтерите от Турция да запълнят работните позиции на краткосрочни договори, за да помогнат с недостига на работна ръка, по-специално в позициите, свързани с обработка на багаж. Двустранното споразумение, подписано по-рано този месец между Берлин и Анкара, обаче се възпрепятства от строги указания за проверка, които изискват проверка за сигурност, която отнема около седем седмици.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии