1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Как да пътуваме евтино из света със самолет

Свят
 

Ето и съветите

Пътуване със самолет следващия месец от Ню Йорк до Лисабон, до Барселона, до Сплит, до Париж и обратно до Ню Йорк. И всичко това само за 712,48 долара. Каква е тайната на евтините самолетни билети - Google Flights. Съветите за евтини пътувания из света са предоставени от Forbes през погледа на Картин Хъгинс. 

Гъвкавост при датите и дестинациите

С платформата Google Flights може да се организира лесно пътуване стига обаче пътуващият да бъде гъвкав с датите и дестинациите, които иска да посети. 

Търсенето в уебсайта е лесно, защото може да се види стандартният формат за полети. Добре е да се отбележи от автоматичното “двупосочно пътуване” към “еднопосочно пътуване”. Това е лесен начин да се намерят по-добри оферти. След което се избира града, от който се лети, а периметърът е добре да бъде по подразбиране през следващите шест месеца. 

В секцията с филтрите е добре да се отбележи крайна цена, която да бъде според бюджета ви. В категория прекачвания за предпочитане е да се отбележи 1 или по-малко, а самата продължителност на полета трябва да е под 15 часа.  

По-този начин би могло да се намери дори билет за по-малко от 200 долара от Ню Йорк до Европа.  

Можете да летите от Ню Йорк до Барселона само за 170 долара в едната посока на дата 17 октомври. За да се намери най-изгодният полет е нужно да се отвори на целия календар, а под всяка дата има и сумата за пътуване. Тази опция е най-добра за хора, които имат гъвкав график. 

Нека да видим един пример за хипотетично пътуване. Да кажем, че живеете в Хюстън, нямате работа през седмицата на 19 септември и имате едноседмична ваканция.

Тръгвайки конкретно на тази дата, можете да летите до Мексико за 59 долара, Монтего Бей за 87 долара или Ню Орлиънс за 32 долара. Можете също така да летите до Ню Йорк за 73 долара, където можете да се възползвате от евтини полети до Европа на следващия ден. Ако излетите от Ню Йорк на следващия ден, можете да стигнете до Лондон, Амстердам или Женева за около 200 долара.

Ако имате конкретна дестинация, до която искате да отидете, но имате гъвкави дати, би могло да се направи следното нещо. Вместо да се гледат полетите, тръгващи от мястото, където живеете, вижте полетите, тръгващи от мястото, където искате да отидете. 

Например, ако искате да отидете в Санторини, Гърция. Попълнете информацията по същия начин, както е описано по-горе, но сменете мястото на заминаване.

Сега можете да видите, че обикновено има евтини полети между Санторини и Венеция, Рим, Лондон и т.н. (отново, повече резултати, ако увеличите — това е филтрирано към полети под 50 долара). От Ню Йорк до изброените градове билетите не са скъпи. Така бихте могли да планирате пътуване до Лондон и след това да добавите полет от 40 долара до Санторини.

Накрая обаче трябва да се има предвид, че някои от тези евтини тарифи в крайна сметка могат да се оскъпят с повечето багаж, избор на място или други опции, които не са включени в цената. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии