1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Колко струват полетите от София до Миконос, Корфу и Санторини това лято?

БГ Бизнес

Ето и цените на останалите полети до островите, които най-често посещават българите

Факт е, че ни българите обичаме да прекарваме летните си почивки в южната ни съседка Гърция.

Докато преди COVID вълната от 2020 г. предпочитанията на голяма част от сънародниците ни бяха да посещават по-близки локации като Кавала, Неа Перамос, Ираклица или селцата на полуостров Халкидики, днес нещата са леко променени заради повишените цени за горивата. Сметките стават все по-осезаеми и почти достигат тези за самолетни билети в традиционно смятаните за по-луксозни и скъпи дестинации, като тези на гръцките острови.

Ето приблизително колко е цената на двупосочен самолетен билет до най-посещаваните гръцки острови според справка в сайта за сравнения на цените на самолетни билети eSky (без чартъри):

Снимка: Stella Island Resort
София-Миконос-София

В момента няколко компании изпълняват полети от София до Миконос, като трябва да имате предвид, че някои от полетите изискват и прекачване. Трябва да следите графика за летните месеци на компаниите Austrian Airlines, Aegean Airlines, Volotea, Lufthansa, Swiss.

Цените за август за двупосочен полет варират от 235 евро до 400 евро в зависимост от компанията, а прикачването е в Атина.

Снимка: iStock
София-Крит-София

Крит е остров, който разполага с няколко летища. В повечето случаи полетът отнема повече от 7 часа, заради прикачването в Атина.

Ако желаете да пътувате до летището през месец август в Хания, можете да използвате Aegean Airlines, Sky Express, Wizz Air, Turkish Airlains и Sky.

Цените започват от 340 евро и могат да достигнат до 800 евро.

До другия възможен град Хераклион двупосочния билет варира от 340 евро до около 400 евро, като също се предвижда поне едно прекачване, а най-често пътуващата компания от София е Aegean Airlines.

До летището в Сития единствената компания, с която можете да летите, e Turkish Airlines, като и в този случай ще трябва да се прикачите поне веднъж. Двупосочният билет до Сития във високия сезон е около 900 евро.

Снимка: iStock
София-Санторини-София

Ако сте планирали да използвате полет до летището на Тира, Санторини, също трябва да имате предвид, че ви предстои прикачване в Атина и полетът ви може да отнеме между 4 и 12 часа в зависимост от компаниите.

До летището в Тира и световноизвестните сини покриви ще ви отведат Aegean Airlines и Wizz Air, като цените на двупосочния билет варират между 250 до 350 евро, според информацията в eSky.

София-Корфу-София

Ентусиастите, готови да отделят само около 2 часа и едно прикачване в Атина трябва да предвидят минимум 289 евро за двупосочен билет, като цените могат и да надвишат 1000 евро за икономична класа в средата на месец август.

Полетите до острова, осъществени чрез компанията Aegean Airlines, са значително по бюджетни от полетите на по-високотарифните компании като Lufthansa.

Снимка: Instagram/nicolescherzinger/
София-Закинтос-София

За онези, които предпочитат да прекарат ваканцията си в Закинтос, цените варират между 360 евро и 400 евро, но само ако можете да отделите 21 часа в Атина, докато изчакате следващия полет.

Снимка: Ладислав Цветков

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии