1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Цените на петрола отново тръгват нагоре, след като паднаха до шестмесечно дъно

Свят
 

Очаква се пазарът на петрол да остане под натиск, с доста висока нестабилност

Цените на петрола се повишиха, възстановявайки се от шестмесечния минимум, достигнат при вчерашната търговия, докато по-голям от очаквания спад на американските запаси от петрол и горива напомни на инвеститорите, че търсенето остава стабилно, макар и засенчено от възможна глобална рецесия, съобщи Reuters.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, поскъпнаха с 56 цента или 0,6 на сто до 92,90 долара за барел.

Американският лек суров петрол прибави 62 цента или 0,7 на сто до 87,15 долара за барел.

В предишната сесия петролните фючърси спаднаха с 3 на сто, тъй като слабите данни за новопостроените американски жилища предизвикаха опасения за потенциална глобална рецесия. 

"Намаляването на запасите от горива в САЩ за втора поредна седмица увери инвеститорите, че търсенето е устойчиво", което дава стимул на купувачите, каза Кадзухико Саито, главен анализатор във "Фуджитоми секюритис" (Fujitomi Securities Co Ltd.)

"Все пак се очаква пазарът на петрол да остане под натиск, с доста висока нестабилност, поради опасения за потенциална глобална рецесия", допълва той.

Запасите от суров петрол и бензин в САЩ намаляха през последната седмица, според пазарни източници, позовавайки се на Американския петролен институт. 

По думите им запасите от суров петрол са намалели с около 448 000 барела през седмицата, приключила на 12 август. Запасите от бензин са намалели с около 4,5 милиона барела, докато запасите от дестилати са намалели с около 759 000 барела.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии