1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Boeing 757 губи колесник, докато се подготвя за излитане в Атланта

Boeing 757 губи колесник, докато се подготвя за излитане в Атланта
 

Инцидентът се случва на фона на засиления контрол на федералните регулаторни органи върху самолетостроителя

По данни на Федералната авиационна администрация (FAA) колесникът на пътнически самолет Boeing 757 на Delta Air Lines се е откъснал, докато самолетът се е подготвял за излитане през уикенда от международното летище в Атланта, предава Reuters. 

Инцидентът се случва на фона на засиления контрол на федералните регулаторни органи върху самолетостроителя след откъсването на панел на фюзелажа във въздуха, което остави пробойна в самолет Boeing 737 MAX 9, експлоатиран от Alaska Airlines.

Нямаше сериозно пострадали, но след инцидента на 5 януари FAA приземи 171 самолета MAX 9.

Оттогава агенцията препоръча на авиокомпаниите, експлоатиращи самолети Boeing 737-900ER, да проверят вратите на тези самолети, за да се уверят, че са правилно закрепени, след като някои превозвачи съобщиха за разхлабени елементи по време на проверките на приземените самолети MAX 9. 

Според предварителното известие на FAA, документиращо откъсването на носовия колесник на 757, никой от 184-те пътници или шестимата членове на екипажа на борда не е пострадал при инцидента, станал на международното летище Хартсфийлд-Джаксън.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии