Бизнес лидерите с най-високи доходи в света за 2024

Бизнес лидерите с най-високи доходи в света за 2024

Кои CEO-та оглавиха класацията

 

Най-добре платените изпълнителни директори в света не са толкова лесно разпознаваеми имена, колкото това на Илън Мъск, но се радват на също толкова големи бизнес успехи и банкови чекове. Цялостната компенсация на всеки един включва основна заплата, заплащане за извънреден труд, бонуси, комисионни, обезщетения и всякакви други парични или непарични компенсации.

Парите, които изкарват за една година са повече от достатъчно, за да избегнат притесненията за нарастващите цени и с лекота да си позволят български череши на цена от 50 лева за килограм. Ето кои са тези директори:

  1. Хок Тан, Broadcom

Стойността на общата компенсация на Тан скочи до 161,8 милиона долара през 2023 г., което е 167% увеличение спрямо предходната година по данни на Equilar. Приблизителното богатство на изпълнителния директор е най-малко 235 милиона долара като само акциите на компанията, които притежава, са на стойност над 235 милиона долара.

Снимка: Reuters

  1. Никеш Арора, Palo Alto Networks

Арора е бивш вицепрезидент на компанията Google. Към днешна дата той е главен изпълнителен директор на Palo Alto Networks. Стойността на общото възнаграждение на Арора като главен изпълнителен директор на компанията за киберсигурност достига 151,4 милиона долара, скок с 1,355%. В комбинация с огромните награди и бонуси, които си осигури по-рано в кариерата, богатството на Арора е 1,5 милиарда долара, по данни на индекса на милиардерите на Bloomberg.

  1. Сю Наби, Coty

Наби е новатор станели въпрос за женската красота. Тя е основател на линията за веган грижа за кожата Orveda, била е президент както на Lancôme, така и на L’Oréal,  а сега е главен изпълнителен директор на компанията Coty. Стойността на компенсацията и е 149,4 милиона долара, което е с 4,100% повече, според Equilar.

Снимка: Reuters

  1. Кристофър Л. Уинфри, Charter Communications

Кристофър е бизнесмен, който е бил ръководител на 5 различни компании. В момента той е главен финансов директор на Charter Communications, Inc. и главен изпълнителен и финансов директор на ish NRW GmbH. Неговата компенсация е оценена на 89,1 милиона долара. Цялостното богатство на Уинфри е около 56.5 милиона долара.

  1. Уил Лансинг, FICO

Лансинг е главен изпълнителен директор на FICO. Преди да се присъедини към FICO той е бил главен изпълнителен директор на InfoSpace и ValueVision Media. Неговата компенсация достига стойност от 66,3 милиона долара, увеличена с 251%, според Equilar.

Автор: Айлин Дрикова, стажант-репортер

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст