1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Бивш рекрутър в Meta казва каква е най-честата грешка на интервю за работа

Бивш рекрутър в Meta казва каква е най-честата грешка на интервю за работа

Други специалисти по набиране на персонал в областта на технологиите също споделят съвети - ето какви

Според бивш служител на "Мета" това, че сте стигнали до края на интервюто за работа и нямате никакви въпроси към специалиста по подбор на персонал, може да е сериозен сигнал за тревога, пише Business Insider. 

Джен Бушар, бивш глобален ръководител на отдела за таланти в Meta, а сега главен директор "Хора и администрация" във Figure8, разговаря с Fortune за това как кандидатите могат да се отличат с добри въпроси и защо е грешка да нямат такива. 

"Ако кандидатите нямат последващи въпроси, които да са извели от интервюто, или ако просто кажат "Получих отговор на всичките си въпроси", това е червен флаг", казва Бушар пред Fortune.

Бушар, който е работил повече от десетилетие в Meta, казва, че липсата на въпроси може да покаже "незаинтересованост" от страна на кандидата. 

Тя обясни, че интервюто за работа е "двустранно преживяване", по време на което специалистът по подбор на персонал опознава кандидата, но и кандидатът научава повече за компанията и културата.

"Искам те да бъдат любопитни да се запознаят с ролята, компанията, културата, дори с екипа, в който може да влязат", каза тя.

Тя също така съветва кандидатите да изпращат последващ имейл на мениджъра по наемането, за да му благодарят след интервюто. 

Това "наистина ми дава възможност да разбера, че те са присъствали, били са ангажирани и непрекъснато са се вълнували от ролите, които имаме в компанията", каза тя.

Други специалисти по набиране на персонал в областта на технологиите споделят подобни съвети.

Ейми Хувър - бивша служителка на TalentZoo - заяви пред Business Insider, че ако нямате подготвени поне два въпроса, изглеждате "по-малко интелигентни и ангажирани". 

И е важно да се уверите, че въпросите ви не са твърде общи, каза пред BI Нолан Чърч, бивш служител по подбор на персонал в Google и DoorDash.

Кандидатите трябва да се уверят, че въпросите им са специфични за компанията, нейната мисия и нейните лидери, каза той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии