1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Тим Кук казва какво е необходимо, за да работите в Аpple

Тим Кук казва какво е необходимо, за да работите в Аpple

Трябва ли да имате диплома или да умеете да програмирате, за да работите в Apple

Тим Кук говори за характеристиките, които притежават силните служители в Apple, в скорошно подкаст интервю, водено от Дуа Липа, пише Business Insider. 

Около три минути след началото на интервюто Кук каза, че всички, с които работи в Apple, вярват, че "едно плюс едно е равно на три". Слабите математически умения не звучат като нещо идеално за работниците в топ технологична компания, но Кук разясни какво има предвид под това.

"Невероятно е усещането да работиш с хора, които изкарват най-доброто от теб, и в основата си всички ние вярваме, че едно плюс едно е равно на три", каза Кук. "Твоята идея плюс моята идея е по-добра от отделните идеи сами по себе си." 

Трябва ли да имате диплома или да умеете да програмирате, за да работите в Apple?

В интервюто Кук заяви, че Apple наема хора от "всички сфери на живота", включително такива с и без висше образование. Той също така изброи някои други качества, които помагат на човек да постигне успех в компанията за iPhone.

"Мисля, че една от характеристиките, които търся в хората, е сътрудничеството", казва Кук. "Могат ли те наистина да си сътрудничат? Дълбоко ли вярват, че 1 плюс 1 е равно на три?"

Кук каза, че също така търси служители, които са любопитни и не се страхуват да задават въпроси. Други качества, които търси, са креативност и умение за работа в екип.

Той каза, че макар да вярва, че програмирането е важно умение в живота, дори извън работата, Apple е наемала хора, които не знаят как да програмират, или такива, които не програмират често или като част от ежедневната си работа. 

През 2016 г. Business Insider се поразрови в това, което служителите на Apple са казали за работата си във форуми като Glassdoor и Quora. Процесът на кандидатстване е много строг, като някои кандидати за работа съобщават за общо 13 интервюта.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии