1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

600 000 галона червено вино потекоха през малък град след разлив (ВИДЕО)

600 000 галона червено вино потекоха през малък град след разлив (ВИДЕО)
 

Видео, публикувано онлайн, показва как червената течност се стича по стръмен хълм в малкото градче, но от къде идва?

 

Местни жители на малко градче в крайбрежията на Португалия останаха изумени, когато река от червено вино потече по улиците им, след като два резервоара, собственост на дестилерия „Левира“, които превозват колосалните 600 000 галона от алкохола, внезапно отказват.

Видео, публикувано онлайн, показва как червената течност се стича по стръмен хълм в малкото градче Сао Лоренцо де Байро, където живеят около 2000 жители.

Разливът е толкова огромен, че изтеклото вино може да напълни плувен басейн с олимпийски размери. Разливът предизвика и опасност от екологичен проблем. Властите на малкото градче се положиха огромни усилия да спрат виното по пътя му, преди то буквално да превърне водата в река „Чертима“ във вино.

Пожарната служба на Анадия блокира наводнението и го отклони от реката към близкото поле, съобщиха местни медии.

Пожарникарите съобщиха, че едно мазе в къща близо до дестилерията е наводнено с вино. Дестилерията „Левира“ се извини за инцидента и каза, че е изкопала напоената с вино земя.

„Ние поемаме пълната отговорност за разходите, свързани с почистването и отстраняването на щетите, като накараме екипите да го направят незабавно“, се казва в изявление.

Напоената с вино почва на полето е откарана в специална пречиствателна станция.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии