1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7
Последвайте ни
1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7

Биткойнът - дигиталното злато, което променя света

Криптовалутите са следствие на свободолюбивия дух, смята предприемачът Велизар Величков

Ако интернет беше иновация в сферата на комуникацията, то биткойн също е иновация, но в сферата на финансите. Свободата е в криптосвета, а биткойнът е дигиталното злато. Това са думи на предприемача и управляващ партньор на 1ForFit Велизар Величков, който гостува в Бизнес Видео Подкаст на businessnovinite.bg. Той се определя като любител на криптовалути, като неговият интерес се събужда през 2013 г.

„За мен криптото е приятното следствие на свободолюбивия дух“, категоричен е Велизар и споделя, че първото нещо, което прави сутрин, е да провери как се движи цената на биткойна.

Предприемачът е на мнение, че биткойнът е актив, който трябва да се следи в дългосрочна перспектива и сривовете на криптопазарите не бива да притесняват инвеститорите.

Припомняме, че през изминалия месец пазарът на дигитални валути претърпя срив и загуби пазарна капитализация от 270 млрд. долара по данни CoinMarketCap. Биткойнът пък изпрати най-волатилната си седмица от октомври насам. Експерти като Велизар Величков са на мнение, че колебанието в стойността на криптовалутите ще продължи през следващата половин-една година.

„Волатилността е големият проблем за крипто към момента – когато нещо расте и спада бързо, както се случва с биткойна, то се превръща в непривлекателен актив за големите риби, за институционалните инвеститори“, отбелязва експертът и допълва, че такива сривове могат да дадат тласък на пазара и да направят път за новите играчи.

Това, в което вярва обаче Велизар, е, че биткойнът променя света, при това към по-добро. Той е оптимист и по отношение на бъдещето на криптовалутите – дори и бизнеси започват да се трансформират, въпреки че не е масова практика да плащат в дигитални валути. Тепърва ще видим трансформацията на много сектори, сигурен е предприемачът, и не се притеснява да признае, че дори да бъдат допуснати грешки, то важното е, да се учим от тях.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Какво е NFT?

Какво е NFT?

Често ли се бъркате с термините NFT и криптовалути. Не се притеснявайте, това подробно ръководство ще ви помогне да разберете разликите между двете и да разясни какво точно са незаменимите токени

Галерия

Tesla Model Y - една от едва 20-те коли в света с подпис на Илон Мъск е в България

Coldplay
+6

Галерии