1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

д-р Юлика Новкова: Помагам на бизнес лидерите да управляват, без да прегорят

д-р Юлика Новкова: Помагам на бизнес лидерите да управляват, без да прегорят

Като бизнес психолог тя наблюдава огромния натиск, на който са подложени клиентите й в компаниите

Все повече хора, подложени ежедневно на стрес и натоварване в работата си, са изложени на риск от професионално прегаряне. Този проблем обаче има своето решение.

Осъзнаването и желанието за помощ са първите крачки, които правим, за да променим живота си, а грижата към нас е ключът към успеха. Не винаги можем да се справим сами, затова и специалистите обръщат все повече внимание на проблема.

Снимка: Андрей Рашев

Д-р Юлика Новкова е бизнес психолог, екзекютив консултант, сертифициран бизнес треньор, ментор, предприемач и създател на Juls’ Psychology. Проектът е сред най-важните й лични решения за всички хора, които търсят пътя към личностната промяна.  

Тя има дългогодишен опит в работата с бизнес лидери, като им помага да бъдат гъвкави, иновативни и да управляват ефективно хората и процесите, без да стигат до професионално прегаряне.

Снимка: Андрей Рашев

Като бизнес психолог тя наблюдава огромния натиск, който оказват начинът на живот, професионалните ангажименти и липсата на баланс в ежедневието върху нейните клиенти.

Те са поставили цели пред себе си, които изискват от тях да бъдат продуктивни и креативни в работата си. Често обаче се случва да стигнат до емоционално и физическо изтощение, да започнат да живеят сякаш по инерция и вместо да се развиват, в един момент просто да спрат.

Снимка: Андрей Рашев

Затова и бизнес психологията е силен инструмент за промяна – всеки може да стигне критичната точка, от която да каже, че не може да продължи, че не знае как.

Хората, застрашени от прегаряне, са с много висока енергия – те горят в нещата, които правят, изразходват емоция и доста лесно жертват други аспекти от живота си.

Снимка: Андрей Рашев

„Пропускат, че душата има нужда от повече, а балансът е умение – нещо като гъвкаво жонглиране, което не може да се случи без фокус и концентрация. Няма как да го правиш и непрекъснато“, казва Джулс. Балансът е персонализирано преживяване и няма универсална формула, която да бъде приложима от всеки.

Самата тя споделя, че работата й изисква балансиране между много високи нива на енергия и пълен покой. Тя трябва да бъде като хамелеон – да знае кога да присъства активно в процеса по трансформация, но да усеща и кога да трябва да се оттегли.

Снимка: Андрей Рашев

„Аз съм като едно тихо пространство със самото си присъствие и съм овладяла изкуството да бъда втора. Знам каква е ролята ми и какво трябва да постигна в работата си с хората“, категорична е д-р Новкова.

Какво още споделя тя за професионалния си път, но и за личността си, можете да видите в дигиталната поредица "Жените на България"

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии