1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Михаил Петров: Не вярвам само в таланта, а в изминатата допълнителна миля (ВИДЕО)

Михаил Петров: Не вярвам само в таланта, а в изминатата допълнителна миля (ВИДЕО)

Главният изпълнителен директор на Schwarz IT България - гост в "Корпоративни истории"

 

Той не познава друг свят освен корпоративния. Винаги е преследвал мечтата да бъде финансист и вече 25 години я живее успешно.

Бил е само на 31, когато става CFO или главен финансов директор на Kaufland България, без да е подготвен за компания, която ще се превърне в пазарен лидер в следващите години.  

Снимка: Евгений Милов

Днес, години по-късно, Михаил Петров е главен изпълнителен директор на Schwarz IT България - дигиталното сърце на водещата световна ритейл група Schwarz.  

Снимка: Евгений Милов

Тя обединява познатите в страната ни конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland, компанията за рециклиране Pre Zero, а също и компанията за производство Schwarz Produktion. 

Какво прави Schwarz IT България наистина успешна компания – разказваме в рубриката ни „Корпоративни истории“ през погледа на главния изпълнителен директор Михаил Петров.   

Клиентското изживяване на близо 7.5 млрд. крайни клиенти годишно, които пазаруват във физическите и онлайн магазини на групата, зависи от IT решенията, които се създаваме, казва Михаил.  

Неговият професионален опит като част от глобалната Schwarz има своята история.  

Снимка: Евгений Милов

Михаил е учил във Виена, но се прибира в България през 90-те години. Кандидатства в УНСС, но не е приет през първата година. Успява впоследствие да запише и завърши планиране и прогнозиране на макроикономическите системи - специалност, която познаваме като маркетинг днес.  

За кратко дори преподава в университета, но бързо разбира, че това не е за него. Започва работа в австрийска компания. Тогава е само на 25.  

“Първият ми работен ден беше като CFO”, разказва Михаил, който винаги е работил изключително целеустремено, по много и до тъмно, за да постига стратегиите на компаниите, от които е част.  

Снимка: Евгений Милов

“Финансите са това, което мога”, категоричен е той. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии