1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Konica Minolta: 150 години на успех и иновации  (ВИДЕО)

 

Историята на Konica Minolta започва през 1873 година

 

Konica Minolta, водещият глобален технологичен бранд, отбелязва своя 150-годишен юбилей през 2023 година. Това  значимо постижение разкрива богатата и успешна история на компанията. През всички тези години Konica Minolta поставя нови стандарти и предлага революционни продукти и услуги, които отговарят на съвременните предизвикателства и създават нови възможности за растеж и успех на организациите. Всичко това затвърждава позицията на компанията като безспорен лидер в осигуряването на цялостни решения за управление на корпоративни документни и печатни работни процеси, както и на иновативни цялостни решения за представителите на полиграфическия бранш. В последните години Konica Minolta бързо успя да спечели позицията на надежден партньор за платформи за дигитално работно място и смарт видеонаблюдение, свързвайки хора, технологии и информация.

История

Историята на Konica Minolta започва през 1873 година, когато Рокусабуро Сугиура основава Konica Corporation в гр.Токио, Япония. Компанията се занимава с продажба на фотографски и литографски продукти, но с времето разширява своята дейност.

През 1928г. Казуо Ташима създава Nichi-Doku Shashinki Shōten, която по-късно става Minolta Co. Minolta започва да се развива като производител на камери и фотографска оптика. В последвалите години двете дружества, Konica и Minolta, разработват технологични решения, които привличат вниманието на световната общественост.  През 2003 година двете компании се сливат, поставяйки началото на Konica Minolta. Днес, повече от 39 000 души в цял свят работят с ентусиазъм и вдъхновение, за да превърнат компанията във водещ доставчик на иновативни технологии. С представителства в над 150 държави и с над 2 млн. клиенти, брандът Konica Minolta се свързва с надеждност и високо качество на предоставяните решения и услуги.

Силата на иновациите и  връзката с клиентите

“Една от причините за 150 годишната ни успешна история като компания е фокусът върху клиентите. Освен да слушаме партньорите си, се опитваме да „отидем“ няколко години напред, като предвидим тенденции, нужди, и там очакваме клиентите си със специално подготвени решения за тях.” 

Елена Дречева 

Управляващ директор на

„Коника Минолта Бизнес Солюшънс България“

Иновациите са вплетени в ДНK на Konica Minolta и са неизменна, съществена част от историята на компанията. Мисия на организацията е да предоставя на своите партньори най-съвременните и ефективни решения на пазара, които да подкрепят устойчивостта и непрекъснатостта на бизнеса им в дългосрочен план.  В световен мащаб Konica Minolta държи 19 737 патента, повечето за технологични иновации в различни сфери. Ангажираността към технологичното развитие осигурява утвърдена репутация на компанията да подпомага своите клиенти да се адаптират към бързо променящата се бизнес среда.

Със сигурност културата, насочена към постоянни иновации в Konica Minolta и амбицията да бъдат надграждани компетенциите на всички в екипа  допринасят за постигането на по-добро клиентско преживяване. Най - показателни са ежегодните проучвания сред клиентите - високите резултати по системата NPS /Net Promoter Score са най-убедителното доказателство за правилната посока на развитие на компанията.

С отбелязването на 150-та годишнина, топ мениджмънтът на Konica Minolta изразява признателността си към всички служители, партньори и клиенти, които имат ключова роля за успеха и развитието на компанията. Историята на Konica Minolta е резултат от сътрудничество, иновации и постоянен стремеж към постигане на изключително високи резултати.

Визия за бъдещето

Във времена, когато светът се променя с неумолими темпове, Konica Minolta се насочва към бъдещето смело, като подкрепя своите клиенти и партньори, подпомагайки ги по пътя на дигиталната трансформация. В отговор на еволюцията на бизнес практиките и процесите компанията насочи своите усилия към създаването на Интелигентно свързано работно място (ICW) - място, където информацията е достъпна винаги и навсякъде, сътрудничеството е лесно и ефективно, а технологиите са в подкрепа на растежа и успеха. ICW концепцията предлага разнообразие от взаимосвързани услуги, които осигуряват гъвкавост, мобилност, бърза мащабируемост и автоматизация, повишавайки продуктивността и конкурентоспособността.  

Коника Минолта България

Коника Минолта България е част от глобалната мрежа на Konica Minolta от 2005 г.,  а дейността ѝ е силно фокусирана в областта на цялостни и иновативни решения за управление на корпоративните документни и печатни работни процеси. Компанията успява да разширява постоянно клиентската си база, което отразява ангажираността и постоянството на българската компания в следването на заложените ценности и стандарти на глобалната марка. Съвместната работа между Коника Минолта България и нейните клиенти е изградена върху принципите на прозрачност, откритост и индивидуален подход, осигурявайки най-доброто решение за всеки конкретен клиент. Екипът е най-ценния актив на Коника Минолта България по пътя към успеха ѝ. Затова и компанията инвестира в знанията, уменията и удовлетвореността на служителите си. Безспорно доказателство за цялостния подход към развитието на екипа е отличието за най-добър работодател в България за 2023 г. в класацията на Top Employers Institute. Сертификатът се връчва за въведени стратегии и политики на организацията за развитие на работното място и хората в компанията, както и доказани отлични резултати и добри практики по отношение на човешките ресурси.

150 години са само началото

Във вълнуващата ера на дигиталните технологии Konica Minolta ще продължи да „дава форма на идеите“ на своите клиенти и да ги свързва в една цялостна, работеща екосистема, която носи стойност и допринася за успеха им. Със своите ценности и непрекъснат стремеж към иновации, екипът на Konica Minolta е готова да напише следващата глава в своята завладяваща история.

Някои ключови моменти от 150-годишната история на Konica Minolta: 

1903 – Изобретена е „Cherry Hand Camera“ - първият фотоапарат с търговска марка в Япония. 

1960 – На пазара излиза „Minolta Copymaster“, първата копирна машина на компанията. 

1962 – Джон Глен прави първите снимки на Земята от Космоса, с Minolta Hi-Matic по време на мисията Friendship 7. 

1977 – Патентован е и пуснат на пазара първият в света пулсов оксиметър. 

1992 – Minolta става първата компания в света, която получава Blue Angel сертификация, която отличава компании, посветили усилия и ресурси за опазването на околната среда. 

2002 – Разработен е Simitri – първият в света полимеризиран тонер, който намалява емисиите на CO2 и NOx с до 40%. 

2004 - Като символ на “новата Konica Minolta,” компанията стартира нов бранд за мултифункционални печатни устройства “bizhub“.

2005 – Компанията пуска на пазара първия в света мамограф „Mermaid“, който използва контрастна технология. 

2007 -  Компанията продава бизнеса си, свързан с фотографията.

2009 – Въведена е концепцията за оптимизирани услуги за печат, които освобождават ресурс  и позволяват на клиентите да се съсредоточат върху основната си дейност.

2010 – Представена е серията за производствен печат „bizhub PRESS“.  Моделът флагман е  bizhub PRESS C8000, който е предназначен за средни до високи тиражи, постига отлично качество на отпечатъка и осигурява висока скорост и надеждност.

2012 – Реализирани са редица придобивания на компании, специализирани в прецизното измерване на светлина и цвят.

2014 – Стартирано е партньорство с MGI, което предоставя възможности за дигитално обогатяване на печатни продукти.

2016 – Konica Minolta купува мажоритарен дял в компанията Mobotix и представя решения за смарт видеонаблюдение за различни индустрии.  Компанията предоставя нови бизнес възможности на клиентите си с въвеждането на мастиленоструйната преса AccurioJet KM-1.

2018 – Още едно признание е наградата BLI PaceSetter Award for Serviceability and Support от Keypoint Intelligence. Отличието е за разработването и въвеждането на иновативни системи, които предлагат онлайн обучения и инструменти за дистанционна поддръжка.

2020 – Konica Minolta е обявена за лидер в трансформацията на печата от IDC. Представена е дигиталната преса AccurioPress C14000. Стартира платформата FORXAI с авангардни IoT и AI технологии, които помагат за ускоряване на дигиталната трансформация в индустриални предприятия. 

2021 – Представена е концепцията за Интелигентно свързано работно място(ICW), а компанията е отличена като лидер  в услугите за управляван печат в класацията на Quocirca. 

2023 – Компанията е посочена като ключов доставчик за решения за облачен печат и лидер в сигурността на печата в класацията на Quоcirca и за поредна година е включена сред топ 100 компании в света, посветени на устойчивото развитие.

*Платен материал

*Материалът е предоставен от Konica Minolta.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии