1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Ива и Радостин Кузманови: Да правим всичко заедно е голямата ни суперсила (ВИДЕО)

Ива и Радостин Кузманови: Да правим всичко заедно е голямата ни суперсила (ВИДЕО)

Двамата инфлуенсъри разказват за правилото си един ден в седмицата задължително не говорят за работа

В един от особено ветровитите дни на февруари, когато всички около нас говорят за любов и вино, с екипа на bTV Бизнес Новините се отправяме към дома на любима наша двойка, за която офисът и уютната маса в кухнята отдавна са се слели в едно.

Снимка: Евгений Милов

Те нямат типичната работа от 9:00 до 18:00 часа. Със сигурност познавате инфлуенсърите Ива и Радостин Кузманови, ако прекарвате поне частица от свободното си време в социалните мрежи. Те нямат проблем да показват живота си онлайн, а от няколко години успешно развиват свой бранд за спортни дрехи и аксесоари. Още преди самите те да навършат 20 години вече имат опит в бизнеса и една трудна история, която ги научава какво е да си предприемач в България.

Снимка: Евгений Милов

Когато започват да качват видеа през 2016 г. все още никой дори не използва думата „инфлуенсър“. Първото видео на Радостин е тренировка във фитнеса, което той качва с идеята да помогне на хората да тренират и да се хранят правилно във време, в което няма толкова много информация у нас. Тогавашното "лошо качество и звук" на видеата му не спират Ива да се превърне в последовател на Радостин. Съвсем скоро тя също решава да снима и качва своите тренировки и дори първото ѝ видео става най-гледаната тренировка в България, заснета в домашни условия.

Радостин попада на видеото на Ива и от там всичко за тях е история… за любов и спорт.

Питаме ги за успешната формула и как разделят работата от личния си живот. Отговорът: „Сложно е!“.

„При нас всичко е общо. Ние прекарваме почти целия ден заедно. Работим от вкъщи и границата, която трябва да сложим между личния живот и бизнеса е много тънка и трябва да знаем как да я поставим, за да не смесваме нещата. В миналото, честно казано, много често ги смесвахме и осъзнахме, че това е вредно“, казва Радостин пред нашата камера.

Двамата разказват, че това да успяват да правят всичко заедно и е най-голямата им суперсила.

Снимка: Евгений Милов

Последната една година двойката съсредоточава времето си основно към развитието на бранда им за спортни дрехи и аксесоари, който е много пряко свързан и с дейността им като инфлуенсъри. Работата им в социалните мрежи помага и на развитието на бранда им.

„Отделяме малко по-малко време на романтичните отношения, което смятам, че е нормално, защото хората прекарват по-голямата част от деня си, фокусирани върху работата, така че реално времето, което прекарваме заедно гледаме да е целенасочено“, казва Радостин.

„Имаме едно правило. Един ден в седмицата задължително не говорим за работа. Стараем се да не използваме мобилните си телефони, било то да снимаш просто едно стори и да го качиш, а да си изцяло за човека до теб“, разказва Ива за баланса между работата и живота, който постигат двамата.

Обикновено за тях този ден е неделя, но понякога денят за почивка в графика им е и през седмицата. Всичко зависи от ангажиментите им със срещи и снимки за социалните мрежи.

„Понякога сме спонтанни. Има дни, в които просто можеш да решиш, че не искаш да си пипаш телефона. Това е хубавото на нашата професия“, казва Радостин.

Когато се отнася за работа, Ива е кралицата на организацията и планирането, а Радостин следи задачите да се изпълняват стриктно.

Снимка: Евгений Милов

В дейността им като инфлуенсъри Ива определено е по-редовна в постването, а Радостин си признава, че понякога пропуска този елемент.

„Затова се балансираме, защото, когато не съм достатъчно активен тя ми казва: „Хайде, трябва да качиш нещо, трябва да се развиваш, защото това е част от нашата работа“,  добавя Радостин.

Очаквайте УТРЕ част 2, в която двамата ще разкажат за най-трудния период в бизнеса си! 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии